Mencáfete Rezervátum

Az EL Hierro-i Monteverde erdő és babérerdő

A Mencáfete Integrált Természetvédelmi Terület az EL Hierro-sziget nyugati részén található, a Frontera Mezőgazdasági Parkon belül, közel Sabinosához. Az itt rejlő titkok és kincsek ezt a helyet a természet szerelmesei számára különleges helyszínné varázsolják: veszélyeztetett állatfajok - úgy mint az El Hierro-i fecske - és növények - borókaerdők és az adenocarpus ombriosus. A babérerdők közt rejtőzködő barlangokban denevérek és vadmacskák élnek.

Kirándulóösvények és kilátó a természet élvezetére

El Hierro ezen zord tájának növényzete között találhatunk rá a Mencáfete-forrásra, mely a múltban a Sabinosa lakosai számára szolgált vízforrásul. A természeti rezervátumot két meglehetősen meredek kirándulóút szeli át, melyeken végigtúrázva közelebbről is megismerhetjük a környéket. Ha más módját választanánk a természetben megejtet kikapcsolódásnak, válasszuk a Mirador de Bascos kilátót. Innen panoráma-kilátást kaphatunk a teljes Mencáfete Integrált Természetvédelmi Területre.

Magasság
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
La Frontera

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Ne járjon tiltott területeken, és tartsa tiszteletben az ösvényeken elhelyezett táblákat. Ha letér a kijelölt kirándulóútról, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ne gyújtson tüzet az arra engedélyezett területeken kívül, és a nyári hónapokban különös körültekintéssel járjon el.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
7
10
262
10045