Tengerpart és strand

Nehéz úgy gondolni a Kanári-szigetekre, hogy ne jutna eszünkbe egy látványos tengerpart, tiszta, nyugodt vízzel, ahol megmártózhatunk, és a lábunkat a homokba süllyeszthetjük, miközben élvezzük a napsütést, a kiváltságos éghajlatot és a tiszta, felhőtlen eget. Mindezt a több mint 1500 kilométer hosszú tengerparton lehet megtenni, amely minden ízlésnek megfelelő strandok széles választékát kínálja.

37:50
Título
Playas de las Islas Canarias
Póster
Costa y Playa - Poster - Video Playas
Costa y Playa - Poster - Video Playas
Tipo
Ancho completo
Contenido

Egész évben élvezhető strandok

A Kanári-szigeteken több mint 500 strand található, amelyek éppoly különbözőek, mint amennyire egyediek. Vannak érintetlen strandok, városi strandok, családi strandok, megközelíthető strandok, eldugott strandok... Vannak hosszú strandok a végtelen sétákhoz, kis strandok a napozáshoz és strandok a pihenéshez vagy kedvenc sportja gyakorlására, akár a hullámok meglovaglásához, akár a tengerfenék felfedezéséhez. A Kanári-szigeteken ugyanis számos különböző színű strand található: sárga homok, fehér homok, vörös homok és természetesen a meglepő és szinte mágneses hatású vulkanikus strandok, fényes fekete homokkal. És mindezek bármelyik évszakban élvezhetők, köszönhetően az enyhe hőmérsékletnek és a Kanári-szigeteken évente több mint 3000 órányi napsütésnek. 

Título

Különböző típusú tengerpartok

Imagen
Imagen
Contenido

Étkezés a tenger közelében 

Ha a Kanári-szigeteken megéhezünk, a lehetőségek olyan változatosak, mint a tengerpartok: nagy teraszok, ahol tapast fogyaszthatunk, tengerparti bárok, ahol tengeri kagylót kínálnak zöld mojo szósszal és sült halakat, tengeri herkentyűs éttermek, friss halakat felszolgáló éttermek és más nemzetközi éttermek, vagy ínyenc falatokat kínáló helyek. A kanári-szigeteki konyha egyszerű, de nagyon ízletes, és a különböző kultúrák keveredésének eredménye, amely azonban kiváló minőségű alapanyagokból készült saját gasztronómiát eredményezett. 

Ha a halakat szereti, a helyi halételek, mint például az atlanti roncshal, azaz a „cherne”, a papagájhal, vagyis a „vieja”, vagy az aranycsíkos tengeri durbincs, a „salema” a legnépszerűbbek közé tartoznak. Velük együtt a polip, a másik sztárétel, bármelyik változatában: párolva, halsalátában vagy sütve, vagy a ropa vieja tál. És mi a helyzet a pácolt tonhallal vagy a halraguval? Két hagyományos étel, amelyeket érdemes kipróbálni a Kanári-szigetek partján található számos halászfalu valamelyikében. 
 

Contenido

Vízi tevékenységek 

A Kanári-szigetek tiszta, átlátszó vize, amely az év bármely szakában fürdőzésre hív, ideális a vízi sportok űzésére. Ha van kedve hozzá, rengeteg szörfiskola és központ várja a szörfözés, szörfvitorlázás, kitesurf, vitorlázás vagy vízisíelés iránt érdeklődőket, hogy akár elkezdje, vagy tökéletesítse technikáját és stílusát. A passzátszelek tökéletesen elősegítik ezeket a sportokat, és az átlátszó vizek, valamint az egyedülálló tengerfenék a Kanári-szigeteket a világ minden tájáról érkező búvárok tökéletes célpontjává teszik.  

Contenido

Felejthetetlen napfelkelték és naplementék

Kevés romantikusabb dolog van, mint a napfelkeltét vagy naplementét nézni a tengerparton. A Kanári-szigeteken a tengerpartról csodálhatjuk őket, ha a partról a horizont felé tekintünk, ahol a nap összeolvad a tengerrel, és a fény, az árnyékok és a színek hihetetlen játékát hozza létre. Az okkersárga, vörös, narancssárga és rózsaszín színek csodálatos palettája, amely szemet gyönyörködtető tónusokkal festi be az eget. És ami a legjobb, hogy a naplementék és napfelkelték ugyanolyan látványosak a szigetek bármelyik strandján.

Imagen