A Kanári-szigeteken töltött napok

Szigetcsoport

Descripción Archipiélago

Európai régió

A Kanári-szigetek egy hét szigetből álló spanyol szigetcsoportot alkotnak, amely az Atlanti-óceánon található, 1739 km-re délnyugatra az ország fővárosától. A macronesi trópusi régió részét képezik, és egész évben enyhe éghajlatot élveznek. A földrajzi domborzat több száz vulkánkitörés eredménye évmilliók alatt, ezért a szigetcsoport egész Európa egyik legszokatlanabb tájával rendelkezik.

Spanyol autonóm területként az Európai Unió törvényei vonatkoznak a szigetekre, amelyek megengedik az állampolgárok szabad mozgását. A szigetcsoport pénzneme az euró. Ezért az európai lakosokat a szigeteken megilleti minden olyan jog, amelyet az 1992-es maastrichti szerződés biztosít az európai állampolgároknak.

Titular precios / propinas
Helyek és tippek
Descripción precios / propinas

A Kanári-szigeteken a megélhetési költségek gyakorlatilag ugyanolyanok, mint a többi spanyol autonóm területen, és az átlagos árak ésszerűnek mondhatók.

A legtöbb szolgáltatás esetében a borravaló önkéntes. Nincs meghatározott százalék vagy összeg.
 

Subtitular precios / propinas
Körülbelüli árak
Tarifas
Ebéd
15 EUR és 35 EUR között fejenként
Reggeli
5 EUR és 8 EUR között fejenként
Sör
1,5 EUR és 3 EUR között
Alkoholos italok
6 EUR és 12 EUR között
Taxi a repülőtérről
Kb. 30 EUR
Autókölcsönzés
Napi 20 EUR-tól
Városi buszjegy
Nem több, mint 1,5 EUR
Título Idioma
Nyelv
Descripción Idioma

A hivatalos nyelv a spanyol, de a turisták által látogatott területeken könnyen lehet találni angolul, németül és más nyelveken beszélő embereket.

Título Hora Local
Helyi idő
Descripción Hora Local

A Kanári-szigetek meglátogatása bármely európai országból nem jár nagyobb menetrendi zavarokkal, mivel földrajzi elhelyezkedésükből adódóan egy időzónában (UTC) vannak olyan országokkal, mint az Egyesült Királyság vagy Írország, és csak egy órával vannak lemaradva Spanyolország többi részétől és olyan országoktól, mint Franciaország, Németország vagy Lengyelország (UTC +1).

Título Tecnología y Comunación
Technológia és kommunikáció
Descripción Tecnología y Comunación

Az elektromos hálózat a legtöbb épületben 220 V-os aljzatokkal (CEE7/4) van ellátva. Mindegyik szigeten van mobiltelefonos és WIFI lefedettség, ezért sok szálloda ingyenesen kínálja ezeket a szolgáltatásokat.

Título Sistema Sanitario
Egészségügyi rendszer
Descripción Sistema Sanitario

Uniós régióként a Kanári-szigetek európai egészségügyi rendszerrel rendelkezik, így minden európai lakos jogosult ingyenes egészségügyi ellátásra a Kanári-szigetek állami rendszerén belül.

Valamennyi szigeten találunk közegészségügyi központokat és kórházakat 24 órás sürgősségi szolgálattal, valamint számos 24 órás gyógyszertárat vagy készenléti gyógyszertárat a sürgősségi esetek kezelésére.