Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt

Utazás kisállatokkal

A KUTYÁK SZIGETE

A történelmük kezdete óta a Kanári-szigetek nagyon szoros kapcsolatban állnak a kutyák világával.

A szigetcsoport neve a latin canis szóból származik, és arra a két nagy kutyára utal, amelyet a szigetek felfedezői fogtak be itt i. e. 40-ben. Ez a történelmi esemény a szigetek címerén is szerepel.

A NYARALÁS ELŐTT

Ha a kisállata társaságában szeretne utazni, indulás előtt több dolgot is át kell gondolnia. Fontos, hogy olyan szállást foglaljon, ahol engedélyezik a kisállatokat. Az állatorvosától igazolást kell kérnie a kisállat számára az utazáshoz.

Ne feledkezzen el arról sem, hogy a repülőjegy foglalásakor el kell olvasnia a légitársaság szabályzatát, hogy megtudja, milyen feltételek mellett utazhat a kisállatával.

KISÁLLATOK A SZIGETEKEN

Amikor a szigeteken tartózkodik, tudomásul kell vennie, hogy a közterületeken pórázon kell vezetni a kutyákat, és bizonyos fajták esetében a szájkosár használata is kötelező. A szigeteken olyan területek is találhatók, ahol a háziállatok kicsit nagyobb szabadságot élvezhetnek.

In the event that you need to consult a vet, there are many veterinary clinics on all of the islands.

SZÁLLÁSLEHETŐSÉG KISÁLLATOKKAL

A szigetek egyre több felső kategóriás szállodája lát szívesen olyan vendégeket, akik a kisállataikkal együtt érkeznek. Néhány helyen még kis ajándékcsomaggal is kedveskednek, amely tartalmazza az ottlétükhöz szükséges alapvető felszerelést.