A világ legkellemesebb éghajlata

Contenido

Gyakran hallani arról, hogy a kanári-szigeteki emberek milyen kedélyesek, milyen nyitottak. Nem véletlenül. Olyan éghajlaton élnek, ahol az éves középhőmérséklet 24 ºC, nincs zord tél, és a nyár sem túl forró. Ez biztosan befolyásolja őket. És nem is kicsit.

Tudományosan is bizonyított, hogy az időjárásnak közvetlen hatása van a hangulatunkra. Életerővel töltenek fel és felfrissítik a lelket azok a pillanatok, amikor érezzük bőrünkön a nap melegítő sugarait, friss levegőt szívunk be, mezítláb sétálunk a finom homokban, vagy gyönyörködünk a csillagos égben.

De kérdezzük csak meg a szigetek lakóit!

ID
me-quote-55804d41-aeeb-417a-8091-38a1c43ed46e
Cita

„A Kanári-szigeteken mindig olyan az idő, amitől az ember jókedvre derül.”

Autor

Minerva Piquero Újságíró, az időjárás-jelentés bemondója Spanyolország

Alineación texto
Centro
ID
me-quote-f70130de-9a23-4b98-9678-b9d9b4e03b92
Cita

„A Kanári-szigetek atmoszféráját leginkább jellemző kifejezések a »nyaralási hangulat« és a »jó kedély«.”

Autor

Maxi Biewer Az időjárás-jelentés bemondója o Németország

Alineación texto
Centro
Contenido

A felhőtlen ég és a csekély csapadék kedvez a napsütéses órák magas számának. Köztudott, hogy a napfény jótékony hatással van szervezetünkre és lelki állapotunkra. Minden nap, amelyet a Kanári-szigeteken eltöltünk, egy-egy D-vitamin-kapszulával ér fel. A szervezetünkben a napfény hatására termelődő vitamin fontos a betegségek megelőzéséhez és a jó közérzethez.

 

 

Contenido

A Kanári-szigeteket már az ókori görögök is egészséges klímájáról ismerték. Évszázadokkal később a világ minden tájáról érkeztek ide gyógyulni vágyó utazók. A kellemes hőmérséklet, a zavartalan napsütés, a tiszta tengeri levegő, akárcsak a természeti gazdagság, a jóllét paradicsomává avatják e vidéket.

A passzátszelek és az általuk keltett felszálló légáramlás megakadályozza a felhők képződését, miáltal nyáron gyakorlatilag egyáltalán nem esik, és télen is átlagosan legfeljebb havonta háromszor. Így lényegében állandóan a szabadban lehet tartózkodni, amit gazdag turisztikai programkínálat is támogat. Számtalanféle tevékenységet lehet űzni a tengerparton, a hegyekben, az erdőkben, vagy bent a vízben... Ön választ!

ID
me-quote-2a900cc7-8624-49f2-a65a-714b322c574e
Cita

„Bármelyik nap húzhatsz rövidnadrágot, rövid ujjú pólót, és jól érezheted magad.”

Autor

Liam Dutton Meteorológus, az időjárás-jelentés bemondója Egyesült Királyság

Alineación texto
Centro