Ismerje meg La Gomera szigetét

Egy hely, ahol felfedezheti a természetet hihetetlen tájakon, elhagyatott fekete homokos strandokon, ősi erdőkön és kristálytiszta vizű tenger felett nyúló meredek sziklákon keresztül. Egy hely, ahol érezheti a vulkáni erőt, és megcsodálhatja az egyedülálló ösvényeket. La Gomera felfedezése a világ legjobb éghajlatán egy olyan világ felfedezését jelenti, ahol mindenkinek lehetősége van arra, hogy egyedülállónak érezze magát.

00:00
Título
Ven a La Gomera
Vídeo
Póster
poster-ven-a-La-Gomera
poster-ven-a-La-Gomera
Tipo
Ancho completo
Imagen
Parque-Nacional-Garajonay-La-Gomera
Parque-Nacional-Garajonay-La-Gomera
Contenido

Egy különleges sziget 

A Kanári-szigetek szigetcsoport belsejében, az Atlanti-óceán közepén egy varázslatos paradicsom rejtőzik: La Gomera. Az alig húszezer lakosú sziget 370 négyzetkilométernyi elbűvölő környezetet, történelmet és természetet kínál. Érintetlen strandjai, titkos ösvényei és minden színben pompázó festői tájai révén tökéletes hely a legszebb álmok valóra váltásához. 

 

Contenido

A sziget éghajlata abszolút ajándék: meleg és állandó, a passzátszelek hatása alatt áll, amelyek hűsítik és lágyítják a sziget hőmérsékletét, és fenntartják a tökéletes páratartalmat a Garajonay Nemzeti Park ősi erdei számára. Ideális éghajlat a kikapcsolódáshoz, a napi rutin elfelejtéséhez és az új energia megtalálásához a paradicsomi vulkanikus homokkal övezett strandokon. 

Contenido

Domborzata, történelme és tájai különlegesnek, általuk Ön is egyedinek és különlegesnek érezheti magát. Egy hely, amelynek saját személyisége van, az ott lakóké személyisége. La Gomera lakói egy egyedülálló keverék öröksége, az első őslakos telepesektől a mai társadalomig, több száz éves emlékekkel és legendákkal. Kolumbusz Kristóf alakja nagyon fontos szerepet tölt be La Gomerán, és a sziget kulcsfontosságú Amerika felfedezésében. 

Contenido

Az egész sziget 2012 óta Bioszféra-Rezervátum, ami kiemeli a fenntartható fejlődésre irányuló helyi erőfeszítéseket. A fenntartható növekedése elérése a sziget fejlődése és a pazar természet megőrzése közötti egyensúly felismerése. Az aktív turizmust támogatják, de mindig azt az örökséget helyezik előtérbe, amellyel La Gomera a leginkább büszkélkedhet: a tájat, a sziget esszenciáját, a föld és a tenger életerejét. Egyedülálló növények, tengeri emlősök, őshonos fajok és színek sokasága - La Gomera mindezt kínálja. 

Contenido

Természetfeletti tájak

A sziget közepén fekszik annak természeti ékköve, a Garajonay Nemzeti Park, amelyet 1986-ban az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. Egy paradicsom, ahol a tercier földtörténeti korból származó buja babérerdők, pálmaligetek és olyan változatos növénykombinációk keverednek egymással, amelyek éppoly változatosak, mint amilyen egyediek. A parkot, akárcsak La Gomera többi részét, gyalogosan lehet felfedezni a sziget minden szegletét összekötő ösvények hálózatán. 

Contenido

A hegyektől a tengerig vezető ösvények. La Gomera, mint kiváló sziget, ismertetőjegye a tengerpartja. Közvetlen kapcsolat a tengerrel, amely La Gomera változatos és vonzó strandjait simogatja. Strandok találhatók városi területeken, vannak vulkanikus homokos strandok vagy öblökben lévők, de fürödhet szakadékok alatt rejtőző vagy csak hajóval megközelíthető partszakaszokon is, La Gomerán minden napra talál egy strandot. Kis zugok, ahol élvezheti a kristálytiszta tiszta vizet és kapcsolatot teremthet a tengeri természettel.

Contenido

A felejthetetlen természeti élmény teljessé tételéhez már csak a vulkanikus jelleget és a lenyűgöző földrajzi jelleget kell hozzátennünk, ami a sziget egyediségének másik nagyszerű jele. La Gomera egymást érő völgyekből, falakból és szakadékokból áll, amelyek a part mentén húzódnak, páratlan tájakat teremtve. A legjobb és valószínűleg a leghíresebb példa a Vallehermosóban található Los Órganos, amely a víz eróziójának, a szél erejének és a legalább kétmillió évvel ezelőtti kitöréseknek az eredménye. 

Nevezetességek

San Sebastián de La Gomera

Contenido

Ez a sziget fővárosa és epicentruma. A legnépszerűbb ünnepek helyszíne, kulturális jelentőségű védett területek és a kikötő, ahol Kolumbusz Kristóf utoljára kikötött, mielőtt Amerikába látogatott. A La Villa néven ismert és tökéletes hely egy kis bolyongáshoz. 

Agulo

Contenido

A sziget északi részén található Agulo természetet, hagyományokat és az egész szigetcsoport legjobb óvárosát kínálja. Emiatt „El Bombón de La Gomera”, azaz La Gomera bonbonja néven is ismert. A magasabban fekvő részén, az Abrante kilátópontról hihetetlen kilátás nyílik Agulo óvárosára, és még Tenerife szigetét is láthatjuk. 

Valle Gran Rey

Contenido

Neve az 1488-as Gomero felkelés főszereplőjének, Hupalupa vezérnek az otthona előtt tiszteleg. Sétálhat a sziget legautentikusabb történelmi részeiben és olyan elbűvölő strandok mentén, mint a Playa del Inglés vagy a Playa de Vueltas.

Vallehermoso

Contenido

Dél felé haladva Vallehermoso ad otthont az Alto de Garajonay-nak, a sziget legmagasabb pontjának és a Nemzeti Park közel 1300 hektáros területének. A sziget közepén található Laguna Grande tökéletes hely a feltöltődésre, mielőtt megmászná a Lomo del Carretónt. 

Alajeró

Contenido

Híres a part menti szakadékokról és sziklákról. Mindezek meglátogatásához a legjobb, ha a túraútvonalak hálózatát használjuk, hiszen nem hiába nevezik Alajerót a „déli túraútvonalnak”. Ezenkívül a La Caldera természeti emlékműben található a sziget legnagyobb vulkáni kúpja. 

Hermigua

Contenido

Innen ered a világ legjobb klímája. Így határozták meg a nemzetközi tudósok a múlt század elején. Hol lehet ezt élvezni? A Playa de la Caleta strandja vulkanikus homokkal és mindenféle szolgáltatással, a legjobb válasz.