Lanzarote

a különleges sziget

Lanzarote egyet jelent a vulkánokkal, a lávamezőkkel, a lehetetlen formájú sziklákkal, a fekete és vöröses földdel, amely kontrasztban áll a jellegzetes fehér házakkal, a tenger kékjével és az ég azúrkékjével. A Kanári-szigetek legkeletibb részének tájképét vad hegyek szelíd domborzata, gyönyörű fehér és aranyszínű homokos strandok, lombos pálmaligetek alakítják és a csend uralja, amely szintén része Lanzarote titokzatos tájképének.

Contenido

Ez a bioszféra-rezervátumnak számító sziget élettel teli turisztikai üdülőhelyeknek és kis falvaknak ad otthont, ahol teljes nyugalomban pihenhet. A tengerparti üdülőhelyek nagy szállodái és bungalói egymás mellett állnak a vidéki házakkal, villákkal és a belső területek bájos falvaiban lévő butikhoteljeivel. Teljes körű, első osztályú kínálat, amely garantálja a legjobb nyaralást hiszen az év bármely szakában élvezheti a rendkívüli éghajlatot. Verhetetlen lehetőségek, amelyeket a minőségi infrastruktúrával és szolgáltatásokkal együtt mindenféle sportág amatőrjei és profi sportolói megtalálnak ezen a szigeten a felkészülésükhöz.

Contenido

Lanzarote fejlődését fenntartható módon és a környezettel összhangban valósította meg. Ez főként César Manrique egyetemes művész fáradhatatlan munkájának köszönhetően, aki amellett, hogy hatalmas tehetségével beavatkozott a tájba, tudta, hogyan közvetítse honfitársainak a szülőföldje iránti szeretetet és tiszteletet. Egy olyan terület, ahol a turizmus, a művészet és a természet kéz a kézben jár.

 

00:00
Título
Lanzarote
Vídeo
Póster
Lanzarote, tienes que venir aquí
Lanzarote, tienes que venir aquí
Tipo
Ancho completo
Contenido

A lenyűgöző tájakon kívül, amelyek néha a Mars felszínére emlékeztetnek, Lanzarote egy a vulkanikus talajból előbukkanó csodával is lenyűgöz. Bár lehetetlennek tűnhet, az élet mégis utat tör magának itt, ami lehetővé teszi a híres, eredetmegjelöléssel rendelkező borok előállítását. Különleges sziget ez vagy sem?

 

 

Contenido

A vulkanikus tájak felfedezése mellett Lanzarotén a tökéletes felüdülést is megtalálhatjuk csodálatos strandjain, ahol a fehér vagy aranyszínű homokon pihenhetünk a napon, és felfrissülhetünk a kristálytiszta türkizkék vízben. Számos strand ideális a család legfiatalabb tagjai számára, mivel hullámoktól és az áramlatoktól védett az elhelyezkedésük, akárcsak a természetes medencék, amelyek a vulkán kitörések nyomán a tengerbe érkező lávacsíkok védelme alatt alakultak ki.

Vannak strandok azok számára is, akik élvezik a hullámokat vagy a hosszú sétákat a parton; azok számára, akik magányra vágynak, vagy akik éppen ellenkezőleg, inkább a nyüzsgő strandokat és kikötőket részesítik előnyben, ahol számos szabadidős szolgáltatás, étterem és üzlet várja őket, hogy egy tökéletes napot tölthessenek a parton.
 

Számos strand ideális a család legfiatalabb tagjai számára, mivel hullámoktól és az áramlatoktól védett az elhelyezkedésük,

Imagen
Parque Nacional del Timanfaya
Parque Nacional del Timanfaya
Contenido

Lanzarote vulkanikus tájai egyedülálló érzést nyújtanak. Inspirálóak, rejtélyesek, titokzatosak... Olyan bensőséges kapcsolatba zárnak minket, amelyet nehéz megmagyarázni, energiával töltenek el. Miért van ez így? Azért, mert megmutatják a természet erejét, mert visszavisznek minket az eredetünkhöz? 

Olyan kérdések, amelyekre ösztönösen választ kapunk, amikor a Timanfaya Nemzeti Parkban járunk, amely a vulkanizmus legerőteljesebb kifejeződése a szigeten, és a Kanári-szigetek egyik legreprezentatívabbja. Zord, erőteljes, vad táj, ahol a legmélyebb csend is különleges szerepet kap. A Tűzhegyek (Montañas del Fuego) megtekinthetők egy vezetett buszos túra során, amely lenyűgözően színes horizont tárul elénk, tele vulkáni kúpokkal, lávamezőkkel, szeszélyes formájú sziklákkal... Egy olyan képet kapunk, amelyhez a természet különleges színpalettát választott, a vörös és narancssárga színeket okkersárgával, barnával és feketével vegyítve.

 

 

Contenido

A Nemzeti Park bejáratához nagyon közel található az Echadero de camellos, az a hely, ahol felszállhatunk ennek a különleges állatnak, a tevének a hátára, és bejárhatjuk a vulkánok között vezető utat, érezhetjük a szellő simogatását és a lávaszilánkok ropogását a lenyűgöző tájjal körülvéve.

És ez még nem minden, mert a vulkanizmus Lanzarote minden szegletében látható: a tengerparton, a mezőkön, a szárazföldi falvakban. A szélsőséges környezeti körülmények ellenére azonban a szigetlakók több generációjának sikerült a legtöbbet kihoznia a látszólag terméketlen földből. Igen, csak látszólag, mert ez a sziget sok meglepetést rejt a vulkáni köpeny alatt.

Contenido

Lanzarotén a kitörések által létrehozott lenyűgöző földalatti világba is elmerülhetünk. Barlangok és vulkanikus alagutak, amelyek a fenntartható és környezetbarát intézkedéseknek köszönhetően látogathatók. Az olyan terek, mint a Jameos del Agua, ahol a zseniális művész, César Manrique dolgozott, vagy a Cueva de los Verdes, egyértelmű példák arra, hogy lehetőségünk nyílik megismerni a föld gyomrának titkait. 

Contenido

La Geria tájképe Lanzarote egyik legnagyobb meglepetése. A Timanfaya kitörései során kiáramlott fekete vulkáni kőzet apró darabkáival borított nagy területet a lanzarotei gazdák szőlőtermesztésre használják. Ez az anyag képes megtartani az éjszakai páratartalmat, ami elengedhetetlen egy olyan szigeten, ahol kevés az eső. Ezt a hagyományos technikát egészítik ki a jellegzetes kőfalak, amelyek megvédik a szőlőt a széltől, és így egy olyan látványos tájat hoznak létre, amely egyedülálló a világon.

Az ebből származó, eredetmegjelöléssel ellátott borok különlegesek és nemzetközileg elismertek. A legjobb az egészben, hogy ezeket a borászatokban meg lehet kóstolni, miközben élvezhetjük a környék szépségét.

 

 

La Geria tájképe Lanzarote egyik legnagyobb meglepetése.

Contenido

Lanzaroténak szerencséje volt, hogy a zseniális César Manrique, egy univerzális, sokoldalú művész itt élt és alkotott, hiszen ő úgy tudta, hogyan kell a művészetet és a természetet ötvözni, mint senki más. A természetes terek elkötelezett védelmezője, és mélyen szerelmes a szigetbe, ahol született. Csak azért avatkozott be annak látképébe, hogy szebbé tegye azokat, és örökké csodálható helyeket varázsoljon belőlük. 

Művészi örökségének nagy részét Lanzarotén hagyta hátra. Talán a Jameos del Agua a sziget egyik leglátogatottabb turisztikai központja, ahol Manrique megmutatta zsenialitását. Ez a vulkanikus alagút, a híres és látványos természetes előadótermével, egy nagyon egyedi geológiai képződménynek ad otthont, egy a tengervíz beszűrődése nyomán kialakult belső tónak, amelyben a világon egyedülálló, kisméretű, vak albínó üregi rákféle él.

 

 

Contenido

Az El Mirador del Río egy másik alkotása. Tökéletesen illeszkedik a környezetbe, a Famara lenyűgöző szikláin található természetes kilátópontról lenyűgöző látvány tárul elén a La Graciosa szigetből és négy szigetből álló Chinijo-szigetcsoportra. A Timanfaya kivételes tájképébe mesterien sikerült beépíteni az El Diablo éttermet, hengeres üvegezett elemekkel, amelyek révén a vulkanikus környezet részének érezhetjük magunkat, 

 

Contenido

A páratlan művész munkásságának megcsodálására szolgáló útvonalból nem hagyhatjuk ki a Kaktuszkertet, a San José várat és a Parasztmúzeumot sem, és szintén látni kell a lávafolyásra épített házát Taro de Tahiche-ben, amely ma az alapítvány székhelye. Szintén kihagyhatatlan látványosság César Manrique múzeummá alakított háza Haríában, amely egy pálmaligetben található egykori parasztház. A házat Manrique felújította, hogy ott éljen és dolgozzon 1992-ben bekövetkezett haláláig, amikor is halálos közlekedési balesetben elhunyt.

 

Contenido

A sziget méltó helyet foglal el az európai élsportolók edzésprogramjában, különösen a téli hónapokban, amikor a szárazföldön uralkodó hideg miatt a szabadtéri sportok lehetetlenné válnak.

Futás, kerékpározás, golf, mindenféle vízi sport... Nincs olyan sportág, amelyet ne lehetne Lanzarote-ban űzni, köszönhetően a rendkívüli egész éves klímának, a kiváltságos környezetnek és az első osztályú szálláshelyek, létesítmények és szolgáltatások széles választékának, amelyek képesek kielégíteni a legszélesebb igényeket is. Ezt bizonyítja az a tény, hogy a sziget olyan fontos sportversenyeknek ad otthont, mint az Ironman, a világ egyik legkeményebb triatlonversenye.

Kiváló terv a nyaralást némi testmozgással kombinálni. És ha Lanzarote a kiválasztott úti cél, a siker garantált.
 

 

Contenido

Mivel a sziget különleges, ennek megfelelően a falvak is különlegesek. Az egymást követő vulkánkitörések, amelyek a jelenlegi tájat formálták, ugyanilyen meghatározóak voltak a települések számára is, ahol az élet a vulkánok és a láva között zajlik. Nem volt könnyű, de az eredmény páratlan, mind a helyiek, mind a sziget e szokatlan területére látogatók számára.

A Vulkán Natúrpark által elfoglalt kiterjedt területen valójában csak egyetlen lakott település van, El Golfo, egy festői halászfalu, ahová mindenképpen el kell látogatnia, hogy megkóstolhassa a kitűnő friss halat. Yaiza, az első európai enklávé a Kanári-szigeteken, amely a Timanfaya vulkánkitörései által betemetett terület szélén fekszik. Ez a bájos település mindenekelőtt a kiválóan fenntartott, hagyományos építészetével tűnik ki.

 

 

Yaiza, az első európai enklávé a Kanári-szigeteken, amely a Timanfaya vulkánkitörései által betemetett terület szélén fekszik.

Contenido

Egy másik város, amelyet útvonalunkon meg kell említenünk, Teguise, egy nemes és impozáns kisváros, amely máig megőrizte fényűző hangulatát a macskaköves utcákon, a barátságos óvárosban. Itt található a híres utcai piac is, amely minden vasárnap több ezer helyi látogatót és turistát vonz. Haría a sziget legzöldebb területe, valójában az Ezer pálmafa völgyeként is ismert, amely a jellegzetes fehér házakkal elegyedik.

 

Contenido

A Malvasía Volcánica szőlőfajtából készült borok, amelyek egyedülállóak a világon, harmóniájuk, ízük és illatuk miatt kiváló minőségűek.

Imagen
Vino Malvasia
Vino Malvasia
Título

További információkért látogasson el Lanzarote turisztikai oldalára: Turismo Lanzarote.