Tenerife

érzelmek forgataga

Tenerife az ezer élmény szigete. Ezernyi terv, amelyek az év bármely szakában megvalósítható az enyhe éghajlatnak és a Kanári-szigetek legnagyobbik szigetén kínált tevékenységek széles választékának köszönhetően.

Contenido

Élvezze a tengerparton töltött napot, sétáljon a buja erdőkön át vezető ösvények egyikén, fedezze fel a lenyűgöző vulkánokat és a lélegzetelállító, szinte túlvilági tájakat, valamint az impozáns szakadékokat és sziklákat. Ábrándozzon a végtelen csillagos égbolt alatt jó társaságban, vagy váltsa valóra az álmát és csodálja meg a szabadon úszkáló bálnákat és delfineket... WOW!

Contenido

Tenerife gyönyörű, nagy művészeti értékkel bíró történelmi központokkal is rendelkezik, ahol nyugodtan sétálhat, ezen kívül múzeumokat és bájos, hagyományokkal átszőtt falvakat látogathat meg, melyekben elvegyülhet és beszélgethet a helyiekkel.

Contenido

Talán egy kis sportra vágyik. Az sem probléma. Itt mindenre van lehetőség, különösen a tengerrel és a golfozással kapcsolatos kikapcsolódásra, mivel a szigeten számos pálya közül választhat. Ha pedig izgalmasabb élményekre vágyik, nincs is jobb, mint a szabadidőparkok modern létesítményeiben szórakozni, a gyerekek paradicsomában, akik felejthetetlen emlékkel gazdagodnak majd a családi nyaralás során. Röviden, minden napra más program, és viszlát unalom! 


Contenido

Tenerife azonban a pihenésre és a stresszmentes kikapcsolódásra is tökéletes. Mint komplex turisztikai célpont, rendkívüli szállás kínálattal rendelkezik, a legexkluzívabbtól a legszerényebbig, ahol minden kényelemmel és szolgáltatással körülvéve pihenhet.

00:00
Título
Üzeneted érkezett TENERIFE
Vídeo
Póster
Tenerife, la energía que te espera
Tenerife, la energía que te espera
Tipo
Ancho completo
Contenido

Egy mesés nap a tengerparton

A finom, világos homokos és nyugodt vizű, élettel teli strandok Tenerife fő turisztikai központjaiban helyezkednek el, amelyek a sziget déli részén találhatók. A partvidék különböző pontjain azonban a városi központoktól távolabb is találhatók csendesebb strandok. Megtalálhatók a sötét vulkanikus homokban vagy a hullámoktól védett, csodálatos természetes medencék és kis öblök formájában.

Bármelyik választás tökéletes egy mesés tengerparti nap eltöltéséhez. A legjobb, ha Ön fedezi fel őket és elmerül bennük.
 

Contenido

Vitorlázás delfinekkel és bálnákkal

A Tenerife délnyugati partszakasza a világ azon kevés helyeinek egyike, ahol szabadon úszó cetféléket lehet látni a partokhoz ilyen közel, és ez felejthetetlen élményt nyújt.

Az egész évben itt élő hosszúszárnyú delfinek és más delfinfajok mellett ez a kiváltságos terület kék bálnáknak és gyilkos bálnáknak is otthont ad. Igazi menedékhely ezeknek a hihetetlen emlősöknek, amelyek itt ideális feltételeket találnak táplálkozásukhoz és szaporodásukhoz.
 

Igazi menedékhely ezeknek a hihetetlen emlősöknek.

Contenido

Ennek az értékes ökoszisztémának a sérülékenysége miatt kötelességünknek érezzük, hogy biztosítsuk a megóvását. Olyannyira, hogy a tevékenységet szabályozzák, így csak az engedélyezett hajók végezhetik, szigorúan betartva az előírásokat, amelyek biztosítják e mesés állatok és élőhelyük tiszteletben tartását.

Imagen
Vista general del Teide
Vista general del Teide
Contenido

Spanyolország legmagasabb csúcsának megmászása

Ha van valami, amivel Tenerife büszkélkedhet, az a rendkívüli természeti környezete. De van egy, amelyik különösen kiemelkedik: a Teide Nemzeti Park, a leglátogatottabb Európában. Itt található a Teide lenyűgöző vulkanikus képződménye, Spanyolország legmagasabb csúcsa és a világörökség része, és itt találja a leglenyűgözőbb tájat, amelyet valaha látott.

Ez a vulkanizmus egyik leglátványosabb megnyilvánulása a világon. Képzeletet felülmúló impozáns panoráma tárul a szemünk elé a csúcsról, 3715 méteres magasságban, a kaldera rendkívüli látványával, a kúpok, lávafolyások, gátak, sziklák százaival.... Szintén lenyűgözőek az ott élő növény- és állatfajok, amelyek közül számos faj őshonos ezen a területen, némelyik kizárólag a parkban.

Aki jó fizikai állapotban van, és van körülbelül hat óra szabadideje, az a kialakított túraútvonalon gyalogosan is feljuthat a csúcsra, de lehetőség van a felvonó használatára is, mellyel néhány perc alatt feljuthat a csúcsra. 
 

Contenido

Járja be a hihetetlen természetet

A legtöbb szigetet ismerő ember számára a Teide Nemzeti Park Tenerife legkiemelkedőbb természeti ékköve. De nem ez az egyetlen. A vulkanikus tájat körülvevő másik kincs a Corona Forestal Nemzeti Park, a buja kanári fenyőerdő, amely teljes kiterjedésében szurdokok és völgyek között terül el. A színek látványa, a fenyőfák intenzív zöldje, a tenger és az ég kékje, valamint a nagy vulkán sötét tónusai között váltakozik.

Contenido

És van még más is. Mint például az Anaga-masszívum, a Kanári-szigetek hét bioszféra-rezervátumának egyike, amely a bolygó nagy részén mára már kihalt babérerdőfajok menedéke, ahol a természeti és kulturális értékek tökéletes harmóniában élnek egymás mellett. Vagy a Teno Mezőgazdasági Park (Parque Rural de Teno), egy nehezen járható domborzattal rendelkező hely, lenyűgöző sziklákkal, völgyekkel és erdős területekkel, amelynek elszigeteltsége a javára vált, mivel lehetővé tette, hogy a veszélyeztetett fajok számára menedékül szolgáló értékes élőhelyek szinte érintetlenül maradjanak. Természetes környezet, amely a mezőgazdaságnak és az állattenyésztésnek szentelt bájos parasztházaknak is otthont ad.

Contenido

Séta a jól megőrzött történelmi központokban

Tenerife több városában is testközelből csodálhatja meg a történelmet. Egyértelmű példa erre San Cristóbal de La Laguna, az egydülálló, külső védőfal nélkül épült gyarmatváros, amely más amerikai gyarmatvárosok számára is inspirációul szolgált. Ezzel, valamint azzal a ténnyel, hogy eredeti, 15. századi alaprajza gyakorlatilag változatlan maradt, a világörökségi státuszt is kivívta.

Contenido

A La Orotava völgy egy fontos történelmi-művészeti együttesnek is otthont ad, valamint Puerto de la Cruz központjának, amely egy érdekes botanikus kerttel is rendelkezik.

Contenido

Icod de los Vinos polgári és egyházi építészetét is érdemes megnézni, és természetesen a hatalmas, ezeréves sárkányfát, amely csak Makaronéziában honos. Vagy a tengerparti Garachico városa, amely még mindig magán viseli az 1706-ban bekövetkezett heves vulkánkitörés nyomait. És természetesen a sziget fővárosa, Santa Cruz de Tenerife, ahol a modern városi élet nyüzsgése és a modern város történelmi központja a legemblematikusabb épületeket felvonultató utcák és terek háromszögével határolt történelmi központtal párosul. Ezek egyike az Antiguo Hospital Civil, a neoklasszikus építészet példája, amely a sziget egyik legérdekesebb múzeumának ad otthont: a MUNA, a Természet és Régészet Múzeumának.

Contenido

Válasszon minden napra egy szórakoztató úti célt

A lehetőségek végtelen tárházával szinte lehetetlen unatkozni a 100% élettel teli szigeten. Számos szabadidős parkot találunk, köztük két olyan létesítményt, amelyeket a világon a legjobbnak tartanak a maguk nemében: a Siam Park vízi parkot és a Loro Parque állatkertet. 

A Forestal Park tökéletes terv azoknak, akik a természet közeli kalandot keresik, mivel itt lehetőségük lesz a tornyosuló fák között játszani. Botanikus kertek, néprajzi és szórakoztató parkok, gokartpályák a sebesség szerelmeseinek, bevásárlóközpontok... Tenerife minden szabadidős és szórakozási igényt kielégít.
 

Tenerife minden szabadidős és szórakozási igényt kielégít.

Imagen
Roque Cinchado, El Teide
Roque Cinchado, El Teide
Contenido

Kikapcsolódás a csillagok között

Tenerife csúcsai a Kanári-szigetek három „csillagfény rezervátumának” (Starlight Reserve) egyike, amely hiteles képet ad arról, hogy a sziget legmagasabb területein milyen csodálatos körülmények között lehet csillagokat nézni.

Contenido

Az egyik ilyen kiváltságos hely a Teide Nemzeti Park, ahol a vulkanikus táj lélegzetelállító sziluettjeivel körülvéve, a végtelen éjszakai égbolt, tele milliónyi fényes ponttal, a Hold krátereivel... és még néhány meglepetéssel igazán lázba hozzák az embert. Nem véletlen, hogy itt található a Kanári-szigetek egyik asztrofizikai obszervatóriuma, egy tudományos központ, amely előzetesen egyeztetett idegenvezetéssel látogatható.

Contenido

A gasztronómia élvezete

Ez egyike azoknak az örömöknek, amelyeket Tenerife kínál. A sziget végtelen számú vendéglátóhelyet kínál: a híres „guachinche”-éktől, a helyi lakosság által látogatott szerény vendéglátóhelyeken át, ahol tipikus kanári-szigeteki ételeket szolgálnak fel, egészen a legluxusabb éttermekig, amelyek közül néhány Michelin-csillaggal is rendelkezik.

Hagyomány és avantgárd, egyszerű és szinte művészi ételek, helyi és a világ más részeiből származó alapanyagok... a választék végtelen. A hagyományos termékek közé tartoznak a húsok, a friss halak és a fekete burgonya, egy olyan kiváló fajta, amelyet a neves szakácsok nagyra értékelnek. A kanári-szigeteki mojo, a gofio, sajtok, borok, gyümölcsök, valamint a desszertek és édességek hosszú listája, amelyekkel a finom menüt le lehet zárni, csak néhány a sziget gasztronómiai ínyencségei közül. 
 

Hagyomány és avantgárd, egyszerű és szinte művészi ételek, helyi és a világ más részeiből származó alapanyagok... a választék végtelen.

Contenido

Tökéletesítse golflendítését

A szigeten egész évben űzhető különböző szabadtéri sportok közül kiemelkedik a golf. Tenerife számos olyan pályával rendelkezik, amelyeket a világ legjobb szakemberei terveztek, valamint olyan teljes körű létesítmények állnak rendelkezésre, ahol a játékosok minden szinten megtalálják, amire szükségük van.

Contenido

De azokat, akik szeretik ezt a sportot, nemcsak az első osztályú pályák és létesítmények vonzzák. A sziget azért is vonzó számukra, mert igazi kiváltság, hogy a fenséges Teide vulkánra vagy az Atlanti-óceán intenzív kékjére nyíló kilátás mellett fejleszthetik golflendítésüket. Igazi luxus. 

Contenido

Ne menjen el anélkül, hogy kipróbálná...

A guachinche-k, Tenerife autentikus, hagyományos házias ételeket főző létesítményei, ahol megkóstolhatja a népszerű ételeket és a helyi borokat.

Imagen
Guachinche
Guachinche
Título

További információkért látogasson el a Tenerife Turisztikai hivatalos weboldalára