Fuerteventura

a Kanári-szigetek strandja

Több kilométernyi fehér vagy aranyszínű homokos, paradicsomi strandok és türkizkék víz. Ez az idilli kép mindazok számára, akik szeretik érezni a napfényt, a tengeri szellőt és frissítő fürdőket venni a nyugodt, tiszta vízben. Nem kell messzire menni ahhoz, hogy ez az álomkép az év bármelyik napján valósággá váljon. Itt van, Fuerteventurán, intenzíven és nyugodtan élvezheti, mindössze néhány órányira a főbb európai városoktól.

Contenido

A világ minden tájáról érkező „szél- és hullámsportok” szerelmesei élvezik a Kanári-szigetek kiválóságát a szörfözés, a szörfvitorlázás és a kitesurf terén: rendkívüli éghajlat, hosszú nappalok, napsütés az év minden napján, tökéletes szél- és hullámviszonyok, a szolgáltatások és létesítmények teljes skálája... Minden, amire a sportolóknak bármilyen szinten szükségük lehet.

00:00
Título
Fuerteventura
Vídeo
Póster
Fuerteventura, tienes que venir aquí
Fuerteventura, tienes que venir aquí
Tipo
Ancho completo
Contenido

És ha megunjuk a tengerparton töltött pihentető napokat - ami elég valószínűtlen -, Fuerteventura, a Kanári-szigetek egyik bioszféra-rezervátuma más felejthetetlen programokat is kínál. Felfedezheti a sziget belsejének vad tájait, és elámulhat szelíd domborzatának szépségén; megállhat olyan falvakban, ahol más ütemben telik az idő, és megismerheti a sziget történetét; felkeresheti a festői kis tengerparti városokat, ahol a Majorero gasztronómia más finomságai, például a rangos, eredetmegjelöléssel ellátott, nemzetközileg elismert és számtalan díjjal kitüntetett sajtok kíséretében élvezheti a finom friss halat. 

Contenido

Strandról strandra

Közel 150 kilométernyi képeslapszerű strand, és csak egyetlen problémánk van: eldönteni, hogy melyikre menjünk! Ez a kérdés azonban könnyen leküzdhető, ha minden nap mást választunk. Ma a végtelen dűnékkel körülvett nagyszerű strandokra megyünk; holnap a homokpadok és természetes zátonyok között kialakult kristálytiszta lagúnákban szeretnénk biztonságosan úszni, különösen, ha a család legkisebb tagjai is velünk tartanak; egy másik nap kalandvágyóbbak leszünk, és a nagyszerű filmek helyszínéül szolgáló, vadregényes, magányos strandokra megyünk, vagy hajókirándulást teszünk egy kis szigetre, ahol felejthetetlen pillanatokat fogunk átélni... 

Ez a tökéletes sziget arra, hogy egy könnyű csomaggal érkezzen, és pihenéssel és jó közérzettel telve térjen haza.

Imagen
Playa de la Barca
Playa de la Barca
Contenido

Játék a széllel és a hullámokkal

Ezen a szigeten a szörfözés és a kitesurf, vagy más néven sárkányszörf a vízi sportok királya. A legmagasabb szintű amatőrök és profik Fuerteventurán az év bármely napján verhetetlen lehetőségeket találnak a hullámok meglovagolására és a szél kihívására.

Azok számára, akik mindig is arról álmodtak, hogy megtapasztalják a deszkára pattanás és a tengerbe ugrás izgalmát, ez a tökéletes lehetőség. A szigeten iskolák és szakosodott cégek kínálnak mindent, amire szüksége van ahhoz, hogy gyakorolhassa ezeket a sportokat, vagy elkezdhesse azokat. Magas szakmai színvonalú és minőségi szolgáltatást nyújtanak, amely mögött több évtizedes tapasztalat áll. Ennek bizonyítéka az évek óta Jandía csodálatos strandjain megrendezett szörf- és kitesurf-világbajnokság, amelyen nemzetközi élsportolók vesznek részt. 

Contenido

Kóstolja meg a Majorero sajtot

Ha van egy gasztronómiai csemege, amely kiemelkedik Fuerteventurán, az a sajt. A „Majorero sajt” egyike a Kanári-szigetek három oltalom alatt álló eredetmegjelölésének, amellyel a szigetcsoport, és különösen e sziget nagy hagyományokkal rendelkező termékét kitüntették. 

A világ legjobbjai között évről évre elismert, hagyományos technikával, kézzel készített sajtok rendkívüli minőségét az ínyencek és a neves séfek is egyre inkább elismerik. Ha a szakértők megerősítik ezt, miért ne élvezné Ön is. Szenteljen néhány különleges pillanatot az ízlelőbimbók kényeztetésének, miközben Fuerteventura belsejének egyedülálló tájait élvezheti. Vonzó ajánlat a különböző sajtfélék kipróbálására, lehetőség a sajtkészítő mesterekkel való beszélgetésre, és miért ne vihetnénk haza egy kis kóstolót is ebből a finomságból.

Contenido

Történelem és kultúra az utcákat járva 

Fuerteventura volt az első sziget, amelyet az európaiak meghódítottak, így nem meglepő, hogy milyen történelmi érdekességeket őriz. A kötelező látnivaló az 1404-ben alapított Betancuria, amely a sziget első fővárosa volt. Az utcáin sétálva és a történelmi épületegyütteseit felfedezve arra inspirál, hogy újra átéljük a múltbéli korszakokat, és megismerjük az épületek minden részletét.

A sziget érdekes múzeumokkal is rendelkezik, amelyek egy olyan kultúrába és sajátos jellemvonások közé kalauzolnak el bennünket, amely a spanyolok előtti időkig nyúlik vissza, és amelynek számos maradványa még mindig fennmaradt. A „majos” vagy „maxos” néven ismert őslakosok fontos örökséget hagytak maguk után, mint például a Tindaya-hegyen található kövekre vésett lábnyomok (podomorfok), amelyek fontos szent kultikus helynek számítanak.

Contenido

A Kanári-szigetek legősibb tájainak bejárása

Fuerteventura volt a Kanári-szigetek első szigete, amely évmilliókkal ezelőtt emelkedett ki az Atlanti-óceán mélyéről. Mivel évezredek óta nem voltak vulkánkitörések, az erózió szabadon alakíthatta a domborzatot, így olyan tájak igazi főszereplőjévé válhatott, mint a Betancuria környéki vidék. Az eredmény pedig nem is lehetne látványosabb: kiterjedt síkságok, amelyeken az alacsony hegyek szelíd hullámokat képeznek a tájban, egy olyan kép, amely a nyugalom mély érzését sugallja. A dús növényzet fokozza a nyugalmat, olyan képet teremtve, amely egyedülálló Európában.

Imagen
Sendero Betancuria Valles de Ortega
Sendero Betancuria Valles de Ortega
Contenido

Az éjszakai égbolt szemlélése

Fuerteventura szépségei túlmutatnak a szárazföldi környezeten, gyönyörű strandjaival és letisztult tájaival. A sziget tökéletes az éjszakai égbolt szemlélésére, a kiváló feltételek lehetővé tették, hogy az egész sziget megkapja a Kanári-szigeteken létező három Starligh Reserve, azaz csillagfény rezervátum minősítés egyikét, ami a világon kevés helyen adatik meg. 

A sziget első csillagászati kilátópontjáról, a Sicasumbréről amatőrök és szakértők információs táblák és megfigyelőeszközök segítségével szabadon élvezhetik a csillagok, csillagképek, bolygók és üstökösök látványát, amelyet Fuerteventura éjszakai égboltja nyújt.

Contenido

Ne menjen el anélkül, hogy kipróbálná...

A „Queso majorero” egy őshonos fuerteventurai kecskefajta tejéből készült sajt, és egyike a Kanári-szigeteki sajtok három oltalom alatt álló eredetmegjelölésének. 

Título

További információkért látogasson el Fuerteventura hivatalos weboldalára: Patronato de Turismo de Fuertventura