La Graciosa

Egy apró kincs

Kicsi, csendes, aszfalt és környezetszennyezés nélküli, érintetlen természet, paradicsomi strandok türkizkék vízzel és fehér homokkal, vad tájak, alig lakott terület... Igen, talán nehéz elhinni, hogy létezik ilyen hely, mindössze néhány órányira Európa bármelyik városától.

Contenido

A Lanzarotétól mindössze félórányira fekvő, naponta többször oda-vissza közlekedő modern hajókkal összekötött Kanári-szigetek e kis kincse a magányra, pihenésre és a természeti környezettel való abszolút kapcsolatra vágyó utazók álma. 

A Kanári-szigetek szigetcsoport többi részéhez hasonlóan La Graciosa is egész évben kivételes éghajlattal van megáldva, így az év bármely szakában élvezhető ez a paradicsom, amely a Chinijo-szigetcsoport nemzeti parkjának részét képezi, és egyike a Kanári-szigetek három tengeri rezervátumának, valamint számos tengeri madár menedéke.

Egy teljes egészében védett sziget, amely pihenésre, napozásra és fürdésre hívja Önt, hogy gyalog vagy kerékpárral fedezze fel a rejtett zugait, hogy élvezze a kanári-szigeteki gasztronómiát a tengerparton... Sokkal több, mint egy kincs!
 

 

 

Contenido

Háborítatlan strandok türkizkék vízzel

La Graciosa fő vonzereje a fehér homokos, türkizkék vizű, érintetlen, eldugott strandok. Meglepő, hogy ilyen kis szigetről lévén szó, az itt tartózkodásunk minden napján más-más strandot élvezhetünk.

Választhatunk a kissé forgalmasabbak közül - az évszaktól függően - és olyanok közül, ahol abszolút magányra lelhetünk; vannak olyanok is, ahol nyugodt a víz, ideálisak a búvárkodáshoz, vagy olyanok, ahol hullámok és áramlatok vannak, ahol óvatosabbnak kell lennünk; van fehér homok, aranyszínű homok és vulkanikus szikla, olyan kontrasztokat teremtve a tónusok keveredésével, amelyek szinte irreálisnak tűnnek. 
 

Imagen
Contenido

La Graciosa kerékpárral

La Graciosa felfedezésének egyik legjobb módja a kerékpározás. Amellett, hogy környezetbarát - ne felejtsük el, hogy teljes egészében védett területen vagyunk -, a sziget sík terepe lehetővé teszi, hogy kerékpározás közben, könnyedén felfedezzük gyönyörű zugait. Az útvonalak megfelelően ki vannak táblázva, azonban nem szabad elhagyni az ösvényeket, elkerülve a természeti környezet károsodását. A kerékpár miatt sem kell aggódnunk, hiszen addig bérelhetjük a szigeten, ameddig csak akarjuk, és élvezhetjük a szórakozást. Pattanjunk kerékpárra!

Contenido

Gyalogos útvonalak

A szigeten több, a terület nagy részét lefedő túraútvonal is található, melyet vulkanikus tájak uralnak, itt nincsenek fák vagy árnyékok, amelyek védelmet nyújtanának a nap elől. A kerékpárosokhoz hasonlóan a túrázóknak is kerülniük kell a kijelölt ösvények elhagyását, hogy ne károsítsák ezt a törékeny és értékes ökoszisztémát. Olyan őshonos fajoknak ad otthont ez a terület, melyek sehol máshol nem fordulnak elő a Földön.

A négy fő túraútvonal a sziget paradicsomi strandjaihoz és más érdekes helyekre vezet, amelyek biztosan mindenki érdeklődését felkeltik. Egy nyugodt séta ezeken az ösvényeken a csodálatos naplementében gyönyörködve felejthetetlen élményt nyújt.
 

Melyet vulkanikus tájak uralnak, itt nincsenek fák vagy árnyékok, amelyek védelmet nyújtanának a nap elől.

Contenido

A tengerfenék gazdagsága

La Graciosa környéke a Lanzarotétól északra fekvő szigetekkel együtt a Kanári-szigetek három tengeri rezervátumának egyike, amely a Kanári-szigetek szigetvilágának ezen részén található tengerfenék gazdagságának megőrzésére létrehozott védett terület. Könnyen kikövetkeztethető, hogy a sziget tökéletes a búvárkodás szerelmeseinek, akik itt a növény- és állatfajok óriási változatosságát, valamint a víz alatti vulkanikus tájakat találják, rengeteg barlanggal és alagúttal.

De ha a tengerben való búvárkodás meghaladja a vágyainkat, semmi gond, La Graciosa alternatívákat kínál, hogy ne maradjunk le ezekről a csodákról. A sziget néhány nyugodt vizű strandja ideális arra, hogy búvárszemüveget és pipát vegyen fel, és búvárkodás közben élvezze ezt a természetes akváriumot. Valójában nem ritka, hogy a part közelében horgonyzó kis hajókat, például vitorlásokat látunk, melyek utasai a fedélzeten napoznak vagy a tiszta vízbe merülnek a tökéletes fotóért. Majd pedig az Instagramon dicsekednek vele!
 

Contenido

La Graciosa szemlélése a tenger felől

Elégedjünk meg azzal, hogy kerékpárral vagy valamelyik ösvényen sétálva fedezzük fel ennek a kis szigetnek a szépségeit? Természetesen nem. A szomszédos Lanzarotéről vagy Caleta de Sebóból befizethetünk egy hajótúrára, amely során a parthoz közel és nyugodt vizeken hajózva egészen másképp is élvezheti La Graciosát. 

Képzeljünk el egy kellemes utazást egy modern katamaránon, ebéddel együtt, miközben érezzük a nap melegét és a frissítő és pihentető tengeri szellőt a bőrünkön, és közben megfigyelhetjük a Chinijo-szigetcsoportot alkotó lakatlan szigeteket, valamint a Montaña Amarillát és a La Cocina strandot. Tudjuk, tudjuk, hogy ezt meg kell tapasztalni.
 

Imagen
Contenido

Ne menjen el anélkül, hogy kipróbálná...

A friss hal ennek a kis atlanti-óceáni szigetnek a specialitása, amelyet a kanári-szigeteki gasztronómia más termékei, például a papas arrugadas, azaz a ráncos burgonya és a mojo, a Kanári-szigetekre jellemző enyhén fűszeres szósz kísér.

Título

További információkért látogasson el Lanzarote hivatalos weboldalára: Turismo Lanzarote