Gran Canaria

#rengetegmegélnivaló

A „miniatűr kontinensnek” is nevezett Gran Canaria kitűnik markáns kontrasztjaival. Akár egy napon belül élvezhetjük a dűnékkel tartkított csodálatos strandokat, és megmászhatjuk a kanári fenyőerdővel borított csúcsokat, amelyek zöld színe kiemelkedik a sötét vulkanikus aljzatból.

Contenido

Az út mentén mély szakadékok, völgyek, impozáns vulkanikus sziklák és kalderák, lenyűgöző sziklafalak mentén, hihetetlen helyeken sétálhat az ösvényeken, és megállhat, hogy gyönyörködjön a szeme elé táruló tájat. Vagy akár autójából vagy tömegközlekedéssel is bejárhatja a környéket, mivel Gran Canaria kiterjedt és jól karbantartott úthálózattal rendelkezik.

00:00
Título
Gran Canaria
Vídeo
Póster
Gran Canaria, tienes que venir aquí
Gran Canaria, tienes que venir aquí
Tipo
Ancho completo
Contenido

A Kanári-szigetekhez hasonlóan ez a sziget is irigylésre méltó éghajlattal, örök tavasszal rendelkezik, amelynek segítségével igazán élvezheti a gazdag természeti kincseket és a tájak sokszínűségét, elbűvölő tengerparti és belső területeken elhelyezkedő városait, hagyományait, kultúráját és történelmét. Szintén vonzó látványosságok a turisztikai központok és városok, mint például Las Palmas de Gran Canaria modernitása. A kozmopolita és nyüzsgő főváros a sziget egyik legértékesebb ékkövét rejti magában, amely mindig meglepetést okoz az ide látogatónak. Szeretné megismerni?

 

Gran Canaria számos kulturális, szabadidős és sporttevékenységet kínál, valamint szálláshelyek, éttermek, kereskedelmi létesítmények és wellnessközpontok széles választékával teszi teljessé az ott található számtalan kikapcsolódási lehetőséget.

 

 

Örök tavasszal rendelkezik, amelynek segítségével igazán élvezheti a gazdag természeti kincseket és a tájak sokszínűségét, elbűvölő tengerparti és belső területeken elhelyezkedő városait, hagyományait, kultúráját és történelmét.

Contenido

Melyik strandra megyünk ma?

Kétségtelenül a strandok állnak a Gran Canaria-n található látnivalók listájának élén. A strandok minden ízlésnek megfelelnek: hosszú, kis öblök, nyüzsgő, magányos, aranyhomokos strandok.

Délen vannak a legnagyobbak, nyugodt vízzel és többnyire világos homokkal. Mivel ezek a fő turisztikai központokban találhatók, minden szolgáltatással rendelkeznek, és egyszerűen megközelíthetőek.

Az északi részek egészen mások: sötét homokkal borított vagy vulkanikus sziklákból álló kis öblök, hevesebb hullámzással és helyenként nehézkesebb megközelítéssel, bár itt is van lehetőség meghitt természetes medencékben hűsölni. Ezek azonban gyönyörű és vad tengerpartok, amelyek a legtisztább formában tudják összekapcsolni az embert a természettel.
 

Imagen
Contenido

A sziget természetes szívében

Gran Canaria sokkal több, mint napozás és strandolás. A természet és a vadregényes tájak is nagyszerű szépségűek, mint például a sziget szívében található Roque Nublo, egy impozáns vulkanikus monolit, amelyet egy mindenki számára könnyen bejárható ösvényen lehet megközelíteni. Erről a természetes kilátópontról a lélegzetelállító látvány tárul elénk.

A sziget északnyugati részének grandiózus szikláit, a „sárkányfarok” néven ismert tájat a Tamadaba Természetvédelmi Terület koronázza meg, amely a Kanári-szigetek egyik legjobban megőrzött őserdeje, az Inagua mellett, ez a kék pinty, egy kizárólag ezen a szigeten élő kismadár menedéke.
 

 

Contenido

Ezek és sok más, nagy gyönyörű tájat kínáló látnivaló tartozik a Bioszféra-Rezervátumhoz, amely a sziget jelentős részét elfoglaló hatalmas terület. A természet, az e területekre jellemző hagyományos munkavégzés, a szálláshelyek és a vidéki turisztikai tevékenységek együtt vannak jelen egy fenntartható és környezetet óvó stratégia keretében, amelynek célja a fennmaradásuk biztosítása.

Természetet közeli és vidéki területek, amelyeket a kiterjedt túraútvonal hálózatnak köszönhetően fedezhetünk fel. Ezek az utak őshonos fenyőerdőkön és vízmosásokon haladnak át, nagy édesvízi víztározók vagy lávafolyamok mentén haladnak... Környezetek, ahol kis településeket és bájos falvakat is találunk, és megállhatunk, hogy feltöltődjünk hagyományos gasztronómiai termékekkel, vagy egyszerűen csak beszélgessünk a barátságos és vendégszerető helyiekkel.

Contenido

Fedezze fel a hangulatos falvakat és településeket 

A tengerpart nyüzsgő városi és turisztikai központjaitól távol, Gran Canaria belsejében csendes falvakat és településeket találunk, ahol minden sokkal nyugodtabb. Ezek a béke kikötői, ahol az „idő” fogalma más dimenziót kap, és lehetővé teszi számunkra, hogy kapcsolódjunk egy nyugodtabb élethez, és ahol a hagyományok még mindig mélyen gyökereznek. 

Az egyik ilyen különleges varázslatú hely Tejeda, a Gran Canarián található város, amely Spanyolország legszebb falvai közé tartozik. Ennek pedig számos oka van. Itt található a Parador Nacional de la Cruz de Tejeda, egy modern szálloda, amely tökéletesen illeszkedik a környezetbe, és a sziget egyik legszebb tájára néz. Tejeda közelében található Artenara, Gran Canaria legmagasabban fekvő települése, amely Tamadaba sűrű fenyőerdejének kapujában található.
 

Contenido

Egy másik kihagyhatatlan látványosság Santa Lucía de Tirajana és Agüimes gyönyörű történelmi központjainak meglátogatása; vagy Fataga, a dús pálmaligetekkel és fehér házakkal, amelyek megőrizték Gran Canaria vidéki építészetét. Északabbra haladva Terorba érkezünk, ahol megtekinthetjük a bazilikát és a teret körülvevő házak gyönyörű, jellegzetes erkélyeit; Arucasba, amelynek központját történelmi és művészeti érdekűnek nyilvánították, és ahol egy csodálatos építészeti alkotás, a San Juan Bautista plébániatemplom található, gazdagon díszített kőfaragványokkal és üvegablakokkal. 

A szigeten elszórtan megtalálható falvak és települések listája végtelen. Ezek meglátogatása kétségtelenül a legjobb módja annak, hogy megismerje Gran Canaria identitását és sajátosságait. 

 

 

Tejeda amely Spanyolország legszebb falvai közé tartozik.

Contenido

Kulturális múzeumi túra

A szigeten gyakorlatilag lehetetlen olyan várost találni, ahol ne lenne legalább egy múzeum, bár a főváros, Las Palmas de Gran Canaria rendelkezik a legszélesebb és legváltozatosabb kínálattal. A város csodálatos történelmi negyedének szívében található Museo Canario-t mindenképpen meg kell látogatni. Ez a múzeum az őslakosok életének különböző aspektusait mutatja be, és nagyon érdekes darabokat, például a koponya- és múmiagyűjteményt láthatunk; a Casa de Colónt is érdemes megnézni, ez egy egyedülálló épület, amely amellett, hogy tanúbizonyságként szolgál Kolumbusz Kristóf áthaladásáról a szigeten, a Kanári-szigetek történetét és Amerikával való kapcsolataikat is bemutatja; valamint a CAAM-Atlanti Modern Művészeti Központba is el kell látogatni, ahol európai, amerikai és afrikai művészek kiállításai kapcsolódnak a kortárs kultúrához. A technológia és a tudományok iránt rajongók számára a Museo Elder kötelező látnivaló.
 

Imagen
Contenido

A sziget többi részén olyan igazi kuriózumokat fedezhetünk fel, mint a Casas Cuevas de Artenara Néprajzi Múzeum, amely egy régi lakóházban kapott helyet, ahol valószínűleg az őslakosok lakhelye volt. A múzeumban olyan bútorok és háztartási tárgyak láthatók, amelyek egyszerűségükkel a régmúlt idők szerény életéhez kötnek bennünket. További néprajzi jellegű létesítmények közé tartozik a Tejeda történelmét és hagyományait bemutató múzeum, a Museo de la Historia y Tradiciones de Tejeda, ahol egyéb különlegességek mellett egy régi élelmiszerbolt és mindenféle háztartási cikkek rekonstrukciója is megtekinthető; vagy az Agaete-ben található Museo de la Rama, amelyet a szigetek egyik legismertebb és legnépszerűbb fesztiváljának szenteltek, ahol minden nyáron több ezer ember vesz részt.

Ez az útvonal tökéletes választás lesz Gran Canaria felfedezésére, valamint történelmének és kultúrájának megismerésére.

 

 

Contenido

Fedezze fel a lenyűgöző régészeti lelőhelyeket

A sziget megőrizte történelmi és régészeti örökségének fontos részét, olyan maradványokat, amelyek segítségével jobban megismerhetjük és megérthetjük a Gran Canariát benépesítő ősök kultúráját és életmódját.

Jó példa erre a Risco Caído kultúrtáj és Gran Canaria Szent Hegyei, amelyeket a világörökség részévé nyilvánítottak, és amelyek jól érzékeltetik e területek értékét. Ez a sziget közepén elterülő, kiterjedt hegyvidéki terület egy olyan egyedülálló kulturális folyamat nyomait viseli magán, amely több mint 1500 év alatt, szinte minden külső hatás nélkül fejlődött ki, az észak-afrikai berber gyökerektől a kasztíliai hódításig.

Gran Canaria északi részén található a kanári régészet egyik ékköve: a Cueva Pintada de Gáldar Múzeum és Régészeti Park, egy több mint ötven házból és mesterséges barlangból álló település, amely egy spanyolok előtti település részét képezte. Az egyik barlangban az őslakosok falfestészetének egy kivételes példája látható. Szintén ezen a területen található a Maipés de Agaete Régészeti Park, egy hatalmas és látványos vulkanikus sziklamező, amelyet gyönyörű völgy vesz körül, ez az őslakosok számára temetkezési helyként szolgált.
 

Contenido

Guayadeque, a sziget délkeleti részén található egyik legnagyobb és legszebb szurdok, amely jelentős régészeti értékkel bír. Számos olyan barlang maradt fenn, amelyeket Gran Canaria őslakosai használtak. Egy másik érdekes régészeti lelőhely a La Fortaleza, ahol egy bemutató központban ismerkedhetünk meg a sziget őslakosainak mindennapi életével, valamint a barlangházakkal, ahol éltek, amely egy ma is használatos lakóhely forma.

És ez csak néhány a múlt emlékei közül, amelyeket szerencsére napjainkig fennmaradtak, hogy megismerhessük, értékeljük és tiszteljük őket. 

A Cueva Pintada de Gáldar Múzeum és Régészeti Park, egy több mint ötven házból és mesterséges barlangból álló település, amely egy spanyolok előtti település részét képezte.

Contenido

Kényeztesse magát a wellness szigetén

Gran Canaria Európában jól ismert egészségügyi célpont. Már a 19. században a kontinens minden tájáról érkeztek utazók a szigetre, hogy az éghajlat jótékony hatásának köszönhetően különféle betegségeikből kigyógyuljanak. Az idő múlásával a pihenés és a gyógyulás fogalma fejlődött, de a szigeten még mindig garantált a felfrissülés és az ebből fakadó fizikai és szellemi jólét.

Homok, nap, tenger, friss levegő, vulkanikus kövek, modern kezelések és létesítmények, képzett szakemberek... Gran Canaria rendelkezik mindazzal, amire szüksége van ahhoz, hogy kényeztesse magát, időt szakítson a feltöltődésre, és megújulva térjen haza. Ezt megteheti akár a sziget számos wellnessközpontjának egyikében, akár egy pihentető sétán a naplementében, magába szívva a tengeri szellőt vagy az erdők friss levegőjét.
 

Már a 19. században a kontinens minden tájáról érkeztek utazók a szigetre, hogy az éghajlat jótékony hatásának köszönhetően különféle betegségeikből kigyógyuljanak.

Contenido

Űzze kedvenc sportját

A tengerrel határolt, egész évben tavaszias éghajlat kedvez bármilyen sportnak. Ezen kívül, ha a sportoláshoz létesítmények és szolgáltatások is rendelkezésre állnak, akkor már nem lehet kifogásunk arra, hogy egy kis időt töltsünk testedzéssel. 

A lehetőségek tárháza végtelen: golfozhat a modern pályákon, miközben élvezheti az óceáni szellőt, szörfdeszkára pattanhat, és megküzdhet a hullámokkal és a széllel, hegyi kerékpárra ülhet, és végigmehet az erre a célra kialakított ösvényeken, futhat a tengerparton, úszhat a kristálytiszta vízben, megmászhat hegyeket, melyek bármilyen szintű túrázó számára megfelelőek... Nem számít, milyen fitt. Gran Canarián mindenki számára van sportolási lehetőség.

Contenido

És még ott van az éjszaka is! 

A kikapcsolódás és a szórakozás akkor is folytatódik, amikor a napfény elhalványul a szigeten. Ha még maradt energiája, a turisztikai központokban és a fővárosban számtalan lehetőség közül választhat. Éttermek, teraszok, szabadidőközpontok, divatos bárok, mozik, előadások... A pezsgő éjszakai életet bármely formában megtapasztalhatja.

Nyáron a sziget városaiban és falvaiban, a tengerparton és a belső településeken egyaránt könnyen találni népes és nyüzsgő bulit. Ha azonban valami csendesebbet szeretne, Gran Canarián, a Destino Turístico Starlight, azaz csillagászati turisztikai célpontnál asztroturisztikai élményekkel gazdagodhat, és szakavatott idegenvezetőkkel vehet részt a csillagok megfigyelésén.
 

Contenido

Ne menjen el anélkül, hogy kipróbálná...

A Queso de flor sajt egy olyan finomság, amelyet csak Gran Canaria északi részén, három településen készítenek. Különlegessége a növényi oltóanyag használatában rejlik, amelyet a kárdi, egy articsókaféleség egyes fajtáinak virágából nyernek. Ez egyike az oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel rendelkező kanári-szigeteki sajtoknak.

Título

További információkért látogasson el a Gran Canaria Turisztikai Hivatal hivatalos weboldalára.