Elérhető turisztikai célpont

Kanári-szigetek

A Kanári-szigetek széles körű tapasztalattal rendelkezik a több évtizedes turisztikai tevékenység fogadására. A 20. század hatvanas éveitől kezdve a szigetekre sokféle nemzetiségű turista érkezik, akik ebben az atlanti-szigeti szigetcsoportban, a világ legjobb éghajlatával megáldott helyen találták meg azt, ahol garantált színvonalú infrastruktúra és a szolgáltatások mellett élvezhetik a vakációt.

Contenido

Amellett, hogy a Kanári-szigetek mindig biztonságos úti cél, a szigetek vendégszeretetükről és arról is híresek, hogy körülményeitől függetlenül mindenkit tárt karokkal várnak. A különböző csoportok sajátos igényeinek kielégítéséhez is könnyen alkalmazkodnak, így a különböző motorikus, értelmi fogyatékkal élők vagy látás-, hallássérültek számára sincs akadálya annak, hogy teljes értékű turisztikai élményben legyen részük.

Amellett, hogy a szigetek megfelelnek a fogyatékossággal élő személyek jogainak biztosítására vonatkozó állami és regionális szintű előírásoknak, a Kanári-szigetek mindig is érzékeny volt az igényeikre. Ezért különösen a népszerű turisztikai városok és a főbb városi központok nagyon is igyekeznek megszüntetni minden fizikai akadályt az állami és a magán infrastruktúrákban a mobilitás megkönnyítése érdekében.

Akadálymentes infrastruktúra, közlekedés és tevékenységek

Contenido

A legtöbb szálláshely, valamint a szabadidős és kulturális létesítmények, például éttermek, népszerű helyek, vidámparkok, múzeumok, színházak, koncerttermek, valamint nyilvános illemhelyek és gyalogos útvonalak, számos egyéb infrastruktúra mellett, megfelel az akadálymentesség követelményeinek.

A fogyatékkal élő személyek számára is használható a tömegközlekedés. Ennek megfelelően mind a nyolc kanári-szigeteki reptér ingyenes segítséget nyújt a mozgáskorlátozott, értelmi fogyatékos, látás- vagy hallássérült utasok számára. A repülőtéri körzeteken kívül a szigetek tömegközlekedése belül a buszok és a taxik akadálymentesítettek, csakúgy, mint a privát autókölcsönzők, sofőrrel és anélkül.

Imagen
Playa del Socorro
Playa del Socorro
Contenido

A Kanári-szigetek széles körben kínál szórakozási, kulturális, sporttevékenységeket, illetve gasztronómiához kapcsolódó programokat, amelyek megfelelnek a fogyatékkal élő személyek számára. A főbb turisztikai és városi központok strandjai úgy alakították ki a szolgáltatásokat és a közlekedést, hogy mind a homokba, mind a tengerbe eljuthassanak, így mindenki élvezheti a kellemes napsütést és a pihentető fürdőt az Atlanti-óceán kristálytiszta vizében. Ehhez hasonlóan vannak olyan társaságok is, amelyek kirándulásokat szerveznek a természetbe, és így felkereshetnek olyan központokat, amelyek megfelelő eszközökkel rendelkeznek a speciális igényű csoportok számára.