A természet a legtisztább formában

A Kanári-szigetek egyik legfőbb kincse a vadon élő természet nagy gazdagsága, mivel a természeti területek széles és változatos skálája jellemzi. Vulkánok, ősi erdők, paradicsomi strandok, élettel teli tengerek és tiszta, világos égbolt alkotják a világ egyik legértékesebb ökoszisztémáját.

00:00
Título
Nincs is jobb mint feltöltődni a vulkánok energiájával ;)
Vídeo
Póster
Senderismo en las Islas Canarias
Senderismo en las Islas Canarias
Tipo
Ancho completo
Imagen
Naturaleza-envuelve
Naturaleza-envuelve
Contenido

A természet, amely körülvesz

A szigeteken természettel való kapcsolat a legjobb módja annak, hogy elszakadjunk a mindennapoktól, és nyugalomra leljünk, miközben érezzük, hogy testünk és elménk a legtisztább energiával töltődik fel. Az erdőkben uralkodó mélységes csend, a vulkánok lenyűgöző szépségének szemlélése, vagy a pihenés a hullámok lágy morajlása mellett csak néhány különleges pillanat, amelyet itt átélhet.

23:57
Título
Montañón Negro, Gran Canaria
Póster
DEC TEST video
DEC TEST video
Tipo
Ancho completo
Contenido

A csillagok fénye alatt

A Kanári-szigetek égboltját Európa legtisztább égboltjaként ismerik el. Az „Égbolt-törvény” védi őket, és három csillagfény rezervátummal (Starlight Reserve) rendelkeznek, amelyek igazolják minőségüket. Ez azt jelenti, hogy a szigetcsoportot a bolygó három legjobb csillagmegfigyelő helyeinek egyikeként tartják számon. A szigetekről a csillagok és csillagképek szabad szemmel is jól láthatók. Ezenfelül La Palma és Tenerife rendelkezik a világ két legjelentősebb nemzetközi csillagvizsgálójával, amelyeket természetesen Ön is meglátogathat: a Roque de Los Muchachos Asztrofizikai Obszervatórium és a Teide Obszervatórium.

Contenido

Történelemmel teli erdők 

A strandok és vulkánok között a Kanári-szigetek legcsodálatosabb és legvarázslatosabb természeti területei közé tartoznak a hihetetlen babérerdők, mint például az Anaga, Tenerifén, vagy a Garajonay Nemzeti Park, La Gomerán. Lenyűgöző évezredes erdők és a világ kevés megmaradt tercier földtörténeti korból származó rezervátumának egyike. 

A Kanári-szigetek sajátos földrajzi adottságai és kivételes éghajlata lehetővé teszi a rendkívül gazdag és változatos természeti környezet jelenlétét, ahol több mint 4000 őshonos növény- és állatfaj él, többségük védett területen.

Contenido

Természet a lábai előtt

A Kanári-szigetek lehetőséget kínálnak arra, hogy élvezzük a lenyűgöző, kontrasztokkal teli tájakat, ahol vulkanikus terepen, paradicsomi strandokon és ősi erdőkön keresztül sétálhatunk. A lehetőségek szigetcsoportja, ahol tökéletesen kijelölt kiránduló útvonalak hálózata várja a túrázókat, jelzett, minősített és jóváhagyott útvonalakkal.

Título

Túraútvonalak a szigetcsoport bejárásához

Imagen
Banner senderos en las Islas Canarias.
Banner senderos en las Islas Canarias.
Contenido

A vulkánok földje

A Kanári-szigetek vulkanikus eredete, valamint kiváló éghajlata és kiváltságos földrajzi fekvése különleges sajátosságot kölcsönöz a szigeteknek. Minden szigeten egyedülálló tájakat látogathatunk meg, amelyek mintha egy másik világból jöttek volna elő: kráterek, barlangok, lávafolyamok és lávatengerek, kalderák... Spanyolország legmagasabb hegycsúcsától a Teide Nemzeti Parkban, El Hierro látványos tengeri tájain át, a lenyűgöző helyek egész sora várja, hogy tátva maradjon a szája.

A természet gazdagsága és változatossága a Kanári-szigetek egyik fő vonzereje, ezért a Kanári-szigetek területének 40%-a védett területnek számít, négy nemzeti parkkal, hét bioszféra-rezervátummal és három tengeri rezervátummal.

Imagen
Naturaleza-Tierradevolcanes
Naturaleza-Tierradevolcanes