La Palma

La Isla bonita

Ha La Palma egy szín lenne, akkor a zöld lenne, annak minden árnyalatában. Ez a kanári-szigeteki fenyők zöldje, és az Isla Bonita, azaz gyönyörű szigeten menedéket talált különböző babérerdőfajták zöldje is. Mély szakadékok lejtőit borító erdők, amelyekbe egy teljes túraútvonal hálózaton keresztül juthatunk be.

Contenido

A múlt században történt legutóbbi vulkán kitörések kiterjesztették a sziget felszínét, új vulkanikus tájakat hozva létre, amelyek további szépséget rejtenek. Vulkáni kúpok, apró szikladarabokból álló köpenyek, lávamezők, fekete, okkersárga és vöröses színek, csend... lenyűgöző légkört teremtenek, amely összeköt bennünket ennek a zabolátlan természetnek az erőteljes energiájával.

Contenido


És ha az égre nézünk? Leírhatatlan. La Palma, a Starlight Reserve, azaz csillagfény rezervátum minősítés birtokosa, a világ egyik legjobb helye az égbolt megfigyelésére. És ha a víz alá merülünk? Meglepő látvány tárul elénk. A sziget ad otthont a Kanári-szigeteken található három tengeri rezervátum egyikének, a páratlan szépségű víz alatti vulkanikus tájnak, ahol rengeteg barlang, boltív és zátony rejtőzik, amelyek különböző, a világon egyedülálló fajok otthona. 

Visszatérve a felszínre, de anélkül, hogy elhagynánk a kristálytiszta kék vizet, amely körülveszi La Palma meredek partjait, megpihenhetünk a tengerbe érkező lávafolyamok által a hullámoktól védett csodálatos természetes medencék egyikében. 
 

 

00:00
Título
La Palma
Vídeo
Póster
La Palma, tienes que venir aquí
La Palma, tienes que venir aquí
Tipo
Ancho completo
Contenido

És a legjobb dolog mind közül? Az év bármely napján intenzíven élvezheti ezt a csodálatos szigetet, amely bioszféra-rezervátum. Hiszen ez a Kanári-szigetek egyike és a világ legjobb éghajlatával megáldott sziget.

Contenido

A Caldera de Taburiente a Kanári-szigetek egyik leglátványosabb természeti területe, és kétségkívül La Palma legnagyobb kincse. Ha az egyik kilátópontról kitekintünk erre a hatalmas, hegycsúcsok által bezárt körre, és szemléljük a több mint 2000 méter magasra emelkedő impozáns meredélyeket, az egy olyan élmény, amelyet nehéz elfelejteni. 

A parkot azonban nemcsak látni kell, hanem meg is kell tapasztalni. És ennek a legjobb módja, ha mélyen belemerülünk az egyik kirándulóút bejárásával. Ahogy a sűrű kanári fenyőerdőben sétálunk, minden érzékszervünk működésbe lép, amelyek révén élvezhetjük a szigetvilágban kizárólagosan megtalálható fenyőfaj sajátos illatát, vagy az ott élő madarak kellemes hangját. A kaldera belsejének gyalogos megközelítése némi erőfeszítéssel jár, de az út során hihetetlen élményben lesz részünk, hiszen csodálatos zugokat fedezhetünk fel, és a végén élvezhetjük a jutalmat: felfrissülhetünk a mindig friss, kristálytiszta vízben, amelyet teljesen érintetlen környezet vesz körül. 

Ahhoz, hogy képet kapjunk ennek a területnek a nagyságáról, feltétlenül meg kell látogatnunk a park csúcsát, ahol a világhírű Roque de los Muchachos Asztrofizikai Obszervatórium található, ahonnan kitekinthetünk a nagy kalderára, és olyan érzésünk lesz, mintha a semmiben lebegnénk.
 

Contenido

A Kanári-sziget egyik fő vonzereje a túraútvonalak széles hálózata, amelyek a tájak meglepő változatosságát szelik át, egyik szebb, mint a másik: a vulkanikus környezet egyszerűségétől a fenyő- és babérerdők bujaságáig, valamint a hegygerincek, mélyen benyúló szakadékok, meredek parti sziklák... Annyi minden közül lehet választani! 

A Caldera de Taburiente Nemzeti Parkba vezető ösvények révén felfedezhetjük a Vulkánok Útját, La Palma egyik leghíresebb kirándulóútját. Az egyik legszebbnek tartják a bolygón a végtelen számú látnivalónak köszönhetően, amelyeket a csúcstól a tengerpartig tartó, nehéz túraút mentén fedezhetünk fel, hihetetlen tájakon átkelve, amelyek biztosan kárpótolnak az erőfeszítésért. 
 

Contenido

A vulkanikus tájak és a fenyőerdők mellett az Isla Bonita nagy titka a Los Tileshez hasonló buja babérerdőkben rejlik. Az ezt a tercier földtörténeti kori növényi képződményt alkotó fajok évmilliókkal ezelőtt eltűntek a legtöbb helyről, ahol őshonosak voltak, de itt menedéket találtak. A sűrű, nyirkos, kísérteties erdő ösvényein tett séta, mintha egy tündérmeséből származna, olyan távoli időkbe repít vissza, amikor még nem is léteztek emberek.

Imagen
Contenido

Amikor La Palma szigetén lenyugszik a nap, akkor kezdődik a varázslat. A csillagok ellepik az eget, és mindenkit magukkal ragadnak, aki felnéz erre a tiszta és átlátható égboltra, amely a világegyetem megfigyelésére az egyik legjobb a világon. Ezt bizonyítja, hogy a tudósok az egész bolygóról érkeznek erre az atlanti-óceáni szigetre, hogy a Roque de los Muchachos Asztrofizikai Obszervatórium nagy teljesítményű távcsöveinek köszönhetően vizsgálják Naprendszerünket és azon túl is.

Contenido

De nem kell tudósnak lenni ahhoz, hogy élvezze a látványt, amelyet ez a külön törvény által védett égbolt nyújt. A sziget volt az első Starlight Reserve, azaz csillagfény rezervátum a világon, és rendelkezik a Starlight turista célpont minősítéssel is. La Palma-i tartózkodása alatt tehát érdemes legalább egy éjszakát lefoglalnia, hogy a csillagokat szemlélje egy vezetett túra vagy egy megfigyelés során az egyik kilátópontról. Ó, és ne felejtsen el kívánni valamit!

 

Contenido

Nemcsak La Palma ege átlátszó. Ugyanígy a sziget partjait nyaldosó víz is, amely kivételes búvárkodásra alkalmas. Itt gyönyörű, vulkanikus homokos strandokat talál, ahol az év bármely szakában élvezheti a napfény és a tenger nyújtotta pihenést. Vannak csendes és biztonságos strandok, amelyek tökéletesek az egész család számára, mint például Puerto Naos és Los Cancajos, de vannak magányos és vad strandok is, mint például Nogales, ahol az erős áramlatok miatt különös óvatosságra van szükség.

Contenido

Egy másik nagyszerű lehetőség a csodálatos természetes medencék és kis öblök, amelyek a vulkánkitörések után lávafolyamok formájában a tengerbe jutott vulkáni kőzeteknek köszönhetően védve vannak a hullámoktól. A legismertebbek a Charco Azul és a La Fajana medencék, amelyek olyan szolgáltatásokkal is rendelkeznek, mint az éttermek és a mosdók, így tökéletes kikapcsolódást nyújtanak, különösen akkor, ha gyerekekkel utazik.
 

Contenido

Az Almendrados mandulás keksz, és a principe Alberto desszert La Palma leghíresebb desszertjei, az étkezés édes befejezése. 

 

Imagen
Título

További információkért látogasson el La Palma turisztikai oldalára: Turismo de La Palma