Playa de Amadores

Nyugodt strand Gran Canaria délnyugati részén

Gran Canaria szigetének délnyugati részén van egy nyugodt strand, melyet a napon való pihenésre terveztek. Ez a Playa de Amadores, azaz a szerelmesek strandja, ahol a víz nyugodt, nincsenek hullámok, mivel gátak védik. Sima fehér és arany homokos partja arra csábít, hogy egész nap egy kényelmes nyugágyon napozzunk vagy órákon át lebegjünk a kristálytiszta vízen, mivel itt nem lehet sem zenét hallgatni, sem pedig labdázni. Délután pedig a nyugágyból nézhetjük végig, ahogy nap lassan lebukik a közel Tenerife szigeténél.

Mindenki számára elérhető strand Puerto Rico közelében

A Playa de Amadores egy kilométeres hajóútra található Puerto Rico turisztikai központjától, ahová így kényelmes ellátogathat. Az öblöt számos hotel és apartman veszi körül. Az Amadores strandot 2004-től kék zászlós strandnak minősítették szolgáltatásai minőségének köszönhetően: nyugágyak és napernyők kölcsönzési lehetőség, fizetős parkoló és éttermek a bevásárlóközpontban, ahol a tengerre nézve étkezhet. Mozgáskorlátozottak részére vízi kerekesszék, palló, bója és hálók állnak rendelkezésre, így ők is élvezhetik a fürdőzést.

Hosszúság
488 m
Accessible
Hammok sunshade
Parking
Restaurant
Showers
Sport equipment
WC
Public transport
Tourist info
Csendes vizek
Localidad
Mogán

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
  • A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
  • Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
  • A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
  • Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
Címkék
Etiquetas
2
9
262
262
10045