Buenavista del Norte

Elragadó városka a hegy lábánál
Buenavista városkája Tenerife legészakibb települése. Az országút itt véget ér, és a Teno hegység sziklás erődítménye veszi át az uralmat. Ez az északi kisváros a hegység lábánál épült, ám szépsége nem csak fenséges természeti környezetének köszönhető. Buenavistát ugyanis, patinás utcái és a hódítók által meghonosított stílusokat ötvöző hagyományos házacskái okán, nemzeti kulturális kinccsé avatták a történelmi épületegyüttesek kategóriájában.
Séta régi utcákon és tereken
A városnézés természetesen a helyiek találkozóhelyéről, a Plaza de los Remediosról és a téren büszkélkedő Remedios templomtól indul. Körös-körül XVI-XVII. században emelt épületek, amelyeket gondosan felújítottak, és amelyek ma sajátos hangulatú városközpontot alkotnak. A főbb utcákat cseréptetős házak szegélyezik. Ilyen például a Calle del Chorro, amelynek végén régi, néprajzi szempontból vitathatatlanul értékes mosóvályúk találhatók. Indulás előtt feltétlenül érdemes betérni az országos hírnévnek örvendő El Aderno cukrászdába.
Historical heritage
Műemlék
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Buenavista del norte

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
1
9
262
10045