Utazás a
Kanári-szigetekreszeptemberben

Mi jut eszedbe, amikor azt a szót hallod, hogy „szeptember”? Nekünk a szeptemberi vakációról a tengerpart, a napfény jut eszünkbe, tervek a jó idő kihasználására, mint például egy borkóstoló séta D.O.-val, vagy egy kirándulás Gran Canaria, Lanzarote vagy Fuerteventura szigetére, hogy tiszteletünket tegyük a védőszentjeik előtt, és persze, hogy megünnepeljük, hogy együtt vagyunk!
Átlagos
hőmérséklet
28° C

Napi
11 órás
napsütés

Szeptemberi
ajánlatunk...

1
Itt a szüret
ideje

Tudtad, hogy a kanári-szigeteki borokat már Shakespeare is emlegette egyik művében? Kivételes ízük, a filoxérát túlélő ősi szőlőfajtákból való származásuk referenciává tette ezeket a borokat a borászok körében. Ha szeretnéd saját szemeddel látni, hogyan készül egy eredetmegjelöléssel rendelkező termék, kanári-szigeteki nyaralásod alatt látogass el egyik borospincénkbe, ahol az idegenvezető mindent elmagyaráz. Egyes borospincék pont olyan lenyűgözőek, akár a saját boruk.

La Geria Tájvédelmi Terület
La Palma-i Bormúzeum
Méz- és Bormúzeum

2
Felejtsd el
az őszt

Valóban, hivatalosan ez az a hónap, amikor megérkezik az eső és beköszöntenek a szürke napok..., ha azonban elutazol a Kanári-szigetekre, itt a klíma annyira meleg és kellemes, hogy menten elfelejted az őszt, és ott folytathatod a kedvenc nyári tevékenységeidet, ahol abbahagytad: kiugorhatsz a strandra úszni egyet, felfedezheted a kis falvak építészetét, befizethetsz egy hajókirándulásra, bálna- és delfinlesre.

Szűz partok
Elbájoló helyek
Bálnales

3

Zarándoklatok

A Kanári-szigeteken szeptember hónapjában néhány igazán magával ragadó ünnepet rendeznek. Szeptember 8-án a gyarmati faluba, Terorba utazunk, hogy lerójuk tiszteletünket Gran Canaria védőszentje előtt; 15-én pedig Lanzarote szigetére látogatunk, hogy részt vegyünk a zarándoklatban a Fájdalmas szűzhöz – akiről úgy hírlik, hogy feltartóztatta a Tinajo falut lerombolással fenyegető lávát –, végül 19-én bekapcsolódunk a Fuerteventura védőszentjének kápolnájához tartó zarándoklatba, ahol zenés kíséret és finom ételek várnak.

Teror
Tinajo
Betancuria

És ne hagyja ki...
Septiembre

Romería del Socorro

Tenerife

Septiembre

Romería del Pino en Teror

Gran Canaria

09/09/2019

Fiesta de Nuestra Señora del Pino

Gran Canaria

Septiembre

Romería Virgen de la Peña

Fuerteventura

16/09/2019

Festividad de Nuestra Señora de los Dolores

Lanzarote

Útinapló
Kamera