Utazás a Kanári-szigetekreszeptemberben

Mi jut eszedbe, amikor azt a szót hallod, hogy „szeptember”? Nekünk a szeptemberi vakációról a tengerpart, a napfény jut eszünkbe, tervek a jó idő kihasználására, mint például egy borkóstoló séta D.O.-val, vagy egy kirándulás Gran Canaria, Lanzarote vagy Fuerteventura szigetére, hogy tiszteletünket tegyük a védőszentjeik előtt, és persze, hogy megünnepeljük, hogy együtt vagyunk!

Contenido

Tudtad, hogy a kanári-szigeteki borokat már Shakespeare is emlegette egyik művében? Kivételes ízük, a filoxérát túlélő ősi szőlőfajtákból való származásuk referenciává tette ezeket a borokat a borászok körében. Ha szeretnéd saját szemeddel látni, hogyan készül egy eredetmegjelöléssel rendelkező termék, kanári-szigeteki nyaralásod alatt látogass el egyik borospincénkbe, ahol az idegenvezető mindent elmagyaráz. Egyes borospincék pont olyan lenyűgözőek, akár a saját boruk.

Imagen
Contenido

Valóban, hivatalosan ez az a hónap, amikor megérkezik az eső és beköszöntenek a szürke napok..., ha azonban elutazol a Kanári-szigetekre, itt a klíma annyira meleg és kellemes, hogy menten elfelejted az őszt, és ott folytathatod a kedvenc nyári tevékenységeidet, ahol abbahagytad: kiugorhatsz a strandra úszni egyet, felfedezheted a kis falvak építészetét, befizethetsz egy hajókirándulásra, bálna- és delfinlesre.

Imagen
Contenido

A Kanári-szigeteken szeptember hónapjában néhány igazán magával ragadó ünnepet rendeznek. Szeptember 8-án a gyarmati faluba, Terorba utazunk, hogy lerójuk tiszteletünket Gran Canaria védőszentje előtt; 15-én pedig Lanzarote szigetére látogatunk, hogy részt vegyünk a zarándoklatban a Fájdalmas szűzhöz – akiről úgy hírlik, hogy feltartóztatta a Tinajo falut lerombolással fenyegető lávát –, végül 19-én bekapcsolódunk a Fuerteventura védőszentjének kápolnájához tartó zarándoklatba, ahol zenés kíséret és finom ételek várnak.

Imagen
Contenido
  • Útinapló
  • Kamera