Playa Jardín strand

César Manrique által tervezett strand Tenerfién

Puerto de la Cruz turista központjában, Tenerfie szigetének északi részén található a Playa Jardín, amely a környék egyik leghíresebb strandja. A kilencvenes években az elismert kanári-szigeteki művész, César Manrique által tervezett strand a látogató kényelmére szolgál. A strandot az őshonos növényvilágon keresztül, kőfalakkal és vízesésekkel övezett ösvényen közelíthetjük meg, amely csak egy kis bevezető túra egy kellemes pihenéssel töltött naphoz a strandon, ahol számos szolgáltatás megtalálható és csodás kilátás nyílik a Teide vulkánra.

Három fekete homokos városi öböl Puerto de la Cruzban

A Playa Jardín egy fekete homokos városi strand, mely három partszakaszra oszlik: El Castillo strand, El Charcón strand és Punta Brava strand. Bár oldalsó hullámtörők védik a hullámzástól, vannak nyitott területek, ahol szörfözni lehet. A partmenti sétány köti össze a strandot a parkokkal, játszóterekkel, teraszokkal és kávézókkal, valamint a kis templommal, ahol zenei előadásokat hallgathat. Ezen felül nyugágy és napernyő bérlési lehetőség is van, zuhannyal, öltözővel és mozgáskorlátozottak számára akadálymentesített megközelíthetőséggel rendelkezik.

Hosszúság
2 km
Accessible
Hammok sunshade
Parking
Restaurant
Showers
WC
Public transport
Tourist info
Sin vigilancia
Oleaje moderado
Localidad
Puerto de La Cruz

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
  • A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
  • Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
  • A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
  • Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
Címkék
Etiquetas
1
9
262
262
10045