Playa de Radazul

Fürdőzés kilátással a Güímar-völgyre

A Litoral del Rosario strandként is ismert Radazul strand arról híres, hogy a környékről a legjobb panoráma nyílik a lombos Güímar-völgyre. Santa Cruz de Tenerifétől mindössze 8 km-re, a Tenerife Norte repülőtértől pedig 16 km-re található, így ez egy forgalmas strand, bár sokkal csendesebb, mint a többi a környéken. Azok számára, akik nyugodt pihenésre vágynak, ez az átlátszó vizű strand ideális a fürdőzésre, akár a partról megközelítve, de a nyílt tengerre jutáshoz használhatjuk a partot védő hullámtörőnél található lépcsőket is.

Nincsenek titkok az átlátszó vizekben

A búvárkodás, az úszás vagy a snorkeling szerelmesei sem tudnak ellenállni a Radazul kristálytiszta vizének és szelíd hullámainak. Azoknak pedig, akik nem akarnak vizesek lenni, játszótér, fürdőhelyek, öltözők és még napozóhely is van a tengerparti sétányon. Étkezni csak a kikötőben található teraszos éttermek egyikébe kell menni, ahonnan a mozgáskorlátozottak is kijuthatnak a strandra. A közeli területeken bőséges a parkolási lehetőség, és a városi busz több járattal is elviszi a látogatókat és a helyieket egyaránt ebbe a fekete homokos paradicsomba.

Hosszúság
250 m
Accessible
Hammok sunshade
Parking
Showers
WC
Public transport
Sin vigilancia
Localidad
Radazul

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
  • A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
  • Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
  • A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
  • Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
1
9
262
10045