La Tejita strand

Nyugodt strand a Montaña Roja természetvédelmi terület közelében

Tenerife szigetének déli részén, a Montaña Roja természetvédelmi terület mellett található La Tejita, az egy kilométer hosszú, nyugodt strand, ahonnan egy autóúton eljuthatunk El Médano központjába és Las Abrigos halászfaluba. Természetes jellege révén La Tejita népszerű a fiatalok és a sportolók körében, akik a turista központoktól távol eső nyaralóhelyet keresnek. Csodás látvány tárul elénk a Montaña Roja hegyről, egy már nem működő, vöröses színű vulkáni kráterről, amely igazán egyedivé teszi a természetes tájjal rendelkező strandot.

Nudista strandolás Tenerifén El Médano közelében

A La Tejita egy arany homokos, mérsékelt hullámzással rendelkező szabad strand. A szél állandó jelenléte által Tenerfie szigetének jelentős állomása ez, ahol olyan sportoknak hódolhatunk, mint a szörf. Kelet oldalának meghittsége, a Montaña Roja közelében, pedig ideális a zavartalan nudista strandolásra. A part közvetlen közelében található parkoló is, és a strandtól nem messze kempingezni is lehet is lakókocsival és sátorral is, ahol rendelkezésre áll zuhany, büfé és faház bérlési lehetőség is.

Hosszúság
1 km
Hammok sunshade
Nudist zone
Parking
Restaurant
WC
Public transport
Tourist info
Todo el año
Viento
Oleaje moderado
LMBTI
Localidad
El Medano
Fürdőzés veszélyes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
- A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
Címkék
Etiquetas
1
9
262
262
10045