Playa Grande strand

Lanzarote leghíresebb városi strandja

A Playa Grande városi strand Puerto del Carmen hatalmas turista központjában található, Lanzarote szigetének déli részén. A több mint egy kilométer hosszú strandot arany színű homok borítja és nyugodt a víz. A régióban lévő strandok közül ez a leghíresebb, mivel itt van évente a legtöbb látogató és Puerto del Carmen pezsgő élete is zajlik. Hírneve részben a las Playas sugárútnak köszönhető, amely egy széles partmenti sétány kerékpárúttal, ahol számos üzlet és éjszakai szórakozóhely található.

Akadálymentesített arany homokos strand Puerto del Carmenben

A Playa Grande Lanzarote szigetén elsősorban a szolgáltatások széles kínálatáról ismert: van zuhanyzó, parkoló, elsegélynyújtó hely, valamint nyugágy és napozóágy bérlési lehetőség. Mindenekelőtt azonban a strand kiválóan akadálymentesített mozgáskorlátozottak számára, akiknek vízi kerekesszéket, bójákat és hálókat biztosítanak. És ezzel még nincs vége: a kókuszpálmák árnyékával, vulkáni sziklákkal és parkosított körzetekkel övezett strand, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Los Ajaches csúcsra, amelyet emlékparknak nyilvánítottak.

Hosszúság
1.190 m
Accessible
Hammok sunshade
Parking
Restaurant
Showers
WC
Public transport
Tourist info
Todo el año
Csendes vizek
LMBTI
Localidad
Puerto del Carmen

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
- A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
Címkék
Etiquetas
3
9
262
262
10045