Famara strand

Fehér homokos strand Lanzarote egyik nemzeti parkjában

Lanzarote szigetének északnyugati részén több mint öt kilométeres területen elterülő fehér homokos strand, mely Famara strand néven ismert. A Chinijo-szigetcsoport Nemzeti Parkján belül található, Caleta de Famara halászfalu és Famara lenyűgöző sziklaszirtjének lába között. Szépsége apálykor mutatkozik meg leginkább, amikor a víz keskeny réteget képez a homokban és visszatükrözi az eget, a sziklaszirt pedig hatalmas tükörként tornyosul fölé. Ha pedig az apály egybeesik az alkonyattal, a látogató megpillanthatja a Kanári-szigetek legjellegzetesebb látványát, Graciosa szigetét kirajzolódva a horizonton.

Sportolásra alkalmas strand Caleta de Famara mellett

A Famara strand egy sportolásra alkalmas szabad strand, ahol a széljárásnak és az állandó hullámoknak köszönhetően olyan sportoknak hódolhat, mint a szörf, bodyboard és kitesurf. Vagy, Famara sziklaszirtjéről felszállva akár légi sportokat is űzhet, mint a siklóernyő és a sárkányrepülő. Az apállyal azonban az óceán visszahúzódik és az egész parton hatalmas, nyugodt és sekély tócsákat képez. Ideális a napon való pihenéshez, mivel a strand másik csodája, hogy hosszú sétányok találhatók a tenger mentén. És egy strandon töltött nap után nincs is jobb, mint megkóstolni egy finom halételt Caleta de Famara halászfalu egyik éttermének teraszán.

Hosszúság
6 km
Hammok sunshade
Nudist zone
Parking
Restaurant
Showers
Sport equipment
WC
Public transport
Tourist info
Todo el año
Viento
Oleaje fuerte
LMBTI
Localidad
Teguise
Fürdőzés veszélyes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
- A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
Címkék
Etiquetas
3
9
262
262
10045