Charco del Palo

Nudizmus természetes medencékben

Mióta Gregor Kaiser német üzletember az 1970-es években úgy döntött, hogy létrehozza Lanzarote első nudista közösségét ezen a varázslatos helyen, sok turista élvezheti a sziget északkeleti részén található nudisták által látogatott természetes medencék és öblök sorát.

Medencék kijáróval a tengerbe

A három jól elkülönülő öbölben elterülő természetes medencék meglehetősen sziklásak és kevés homokkal rendelkeznek, bár a táj megéri a fáradságot. Charco del Palóban három fürdőhely található. Kettő olyan medence, amely a dagály által töltődik fel és ürül ki, míg a harmadik lehetővé teszi, hogy a nyílt tengerben ússzon vagy vízi sportokat gyakoroljon.

Nudist zone
Parking
Sin vigilancia
Viento
Csendes vizek
LMBTI
Localidad
Haría

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
- A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
3
9
262
10045