La Francesa strand

Fehér homokos strand La Graciosa szigetén

Lanzarote szigetétől északnyugatra található La Graciosa aprócska szigete. Alig 30 négyzetkilométeres területén található egy öblökkel teli és természetes stranddal rendelkező partszakasz, itt található a La Francesa strand. A finom fehér homok kontrasztot alkotva az óceán kékségével patkó alakban nyúlik el délfelé, ezért itt az óceán szinte mindig nyugodt. La Graciosa déli részéről elképesztő látvány nyílik a tengerszorosra és a természetes kőfalra, amely a Lanzarote északnyugati partszakaszát uraló famarai sziklafal.

Érintetlen strand kikötővel Lanzarote közelében

La Francesa egy érintetlen part két kilométerre Caleta Sebo-tól, La Graciosa szigetének fővárosától. Alig egy óra sétával a partmenti úton elérhetjük ezt a természetes strandot. Egy sziklás rész választja ketté a partot, ahol a dagálykor az öböl megtelik vízzel és valódi, nyugodt vizű lagúnát alakít ki. A La Francesa strand továbbá horgonyzási lehetőséget nyújt hajók részére, így saját hajójával lehorgonyozva is eltölthet egy napot a világ félre eső kis szigetén.

Hosszúság
435 m
Sin vigilancia
Csendes vizek
Localidad
La Graciosa

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
- A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
Címkék
Etiquetas
8
9
262
262
10045