Montaña Arena

Egy érintetlen strand

A Gran Canaria szigetének déli részén található Montaña Arena strand egyike a terület kevés érintetlen strandjának, ezért a helyiek kedvence. Az ide látogatók a zsúfoltabb területektől távolabb szeretnének pihenni. Finom, sötét homok és látványos, átlátszó víz jellemzi, viszont családoknak nem ajánlott, mivel nehezen megközelíthető.

Háziállatokkal is látogatható

A Montaña Arenát a Pasito Blancótól El Pajar felé vezető tengerparti úton lehet a legjobban megközelíteni. A háziállatoknak kialakított területtel rendelkező strandot, ezt a nyugodt kis sarkot nem egyszerű megközelíteni, mivel kb. 10-15 perces sétát kell tenni a földes parkolótól, ahol az autót lehet hagyni. A kellemes élmény érdekében tanácsos nem túl sok terhet cipelni, és megfelelő lábbelit viselni. A nudisták jelenléte gyakori.

Hosszúság
250 m
Nudist zone
Parking
Sin vigilancia
Oleaje moderado
LMBTI
Localidad
Montaña Arena

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
  • A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
  • Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
  • A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
  • Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
2
9
262
10045