Guayedra strand

Nudista strand Gran Canaria északi részén

Gran Canaria egyik leggyönyörűbb, földrajzi kincsekkel, növény és állatvilággal és régészeti csodákkal övezett védett táját a Guayedra strand koronázza meg a csodás öböllel és a lenyűgöző naplementéivel. Agaete település és kikötője közelében, az azonos nevű szakadék a strand mellett az északnyugati út felől közelíthető meg. A pálmafék és más növények, a vulkáni fekete, a lenyűgöző sziklafalak és a Teide látványa vonzó képet nyújt a sziget egyik legcsodásabb nudista strandjához vezető úton.

Fürdőzés Agaete közelében szakadékok és hegyek között

Guayedrába gyalog juthat el, de lehetőség van terepjáróval is megközelíteni. Nem könnyű idejutni, de sokan a gyalogutat választják. Sőt az idelátogatók gyakran Agaete felől közelítenek, noha óvatosnak kell lenni az úton. A szakadékok és hegyek között vezető túraútvonal egy olyan strandhoz ér, amelynek felső része szinte egész évben homokos és a kő rejtekhelyek teljes biztosítják a teljes intimitást. Nyáron és apálykor a leginkább homokos a part, a máskor vad Atlanti-óceán pedig napokon át nyugodt fürdőzést tesz lehetővé.

Hosszúság
438 m
Nudist zone
Viento
Oleaje fuerte
Localidad
Agaete
Fürdőzés veszélyes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
  • A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
  • Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
  • A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
  • Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
2
10
262
10045