LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

Costa Calma strand

Két kilométeres strand La Lajita közelében
A La Lajita nevű faluhoz nagyon közel, Fuertventura szigetének déli részén található a Costa Calma (nyugodt part) két kilométer hosszú, fehér homokos, friss, türkizkék vizű strand. A paradicsomi partszakasz nyugodt sétákra invitál, melyek során lenyűgöző látványban lehet részünk. A partot okkersárga, erózió koptatta hegyek övezik. A számos hotel és apartman védelmet nyújt a széllel szemben, ha a látogató úgy dönt, hogy nyaralását ezek egyikében pihenéssel tölti. Csupán néhány lépés a finom homokban és a szállodai medencéből már csobbanhatunk is a tengerben.
Fehér homokos strand vízi kikapcsolódással Fuerteventuran
A Costa Calma strand a több partszakaszt fő strandja, melyeket apály idején egyesít. Északi részén két kisebb családi strand található. Amikor kicsit feltámad a szél a déli rész tökéletes szörf tanuláshoz. A közelben lévő szállás lehetőségek különböző szolgáltatásokkal látják el a strandot, például nyugágyat és napernyőt lehet bérelni, elsősegélynyújtó hely is van, és különböző vízi szórakozási lehetőséget is kínálnak. Az idevezető utat őshonos növényzet szegélyezi, mely által a Costa Calma valódi oázisnak tűnik a fehér homok közepén.
Length
2190 m
Hammok sunshade
Lifeguard
Parking
Restaurant
Showers
WC
Tourist info
Localidad
Jandía

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
- A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
Címkék
Etiquetas
4
10
262
262
10045