Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt

Viera y Clavijo Botanikus kert

Viera y Clavijo Botanikus kert Múzeumok és turista központok Gran Canarian
Viera y Clavijo Botanikus kert Múzeumok és turista központok Gran Canarian
Viera y Clavijo Botanikus kert Múzeumok és turista központok Gran Canarian

Látogasson el Spanyolország legnagyobb botanikus kertjébe

A Guiniguada szakadék az egyik olyan csodálatos szegleten halad át, amely mellett senki nem tud szó nélkül elmenni: a Viera y Clavijo Botanikus kert a legnagyobb Spanyolországban és az egyik legjobb a világon. 27 hektáros területét bejárva felfedezhetjük a változatos növényvilágot, amellyel a Kanári-szigetek összessége büszkélkedhet. A sziget északkeleti részén, Gran Canaria fővárosában helyezkedik el és egzotikus és lenyűgöző növényfajoknak ad otthont, valamint 500 őshonos növény található itt, melyek közül egyes fajokat a kihalás veszélye fenyeget.

Kanári-szigeteki kert több ezer kaktusszal, sárkányfával és pálmafával

A paradicsomi kert alapítójának, a svéd Eric Sventenius-nak - akit itt temettek el - az volt az álma, hogy megóvja az őshonos növényzetet. Ezért alakította ki ezt a kertet, melyet Kanári-szigeteki Kert néven is emlegetnek. Az év minden napján nyitva van, területe pedig a szigetek Kertje, egy 7000 négyzetméteres terület tele fenyőkkel, sárkányfákkal és pálmafákkal. Nem kevésbé érdekes a látogatókat köszöntő egzotikus pálmaligete sem; a kaktusz kert 2000 példányával; a makaronéziai fajok; vagy a mindig ámulatba ejtő babérlombú erdő.

Isla Gran Canaria

A nyitvatartási időkkel, a foglalásokkal, a helyekkel és a kapcsolattartási adatokkal kapcsolatos legújabb információk a hivatalos webhelyen érhetők el.

WEBHELY FELKERESÉSE
Igen

Igen

Igen

Igen

DISCOVER