Viera y Clavijo Botanikus kert

Látogasson el Spanyolország legnagyobb botanikus kertjébe

A Guiniguada szakadék az egyik olyan csodálatos szegleten halad át, amely mellett senki nem tud szó nélkül elmenni: a Viera y Clavijo Botanikus kert a legnagyobb Spanyolországban és az egyik legjobb a világon. 27 hektáros területét bejárva felfedezhetjük a változatos növényvilágot, amellyel a Kanári-szigetek összessége büszkélkedhet. A sziget északkeleti részén, Gran Canaria fővárosában helyezkedik el és egzotikus és lenyűgöző növényfajoknak ad otthont, valamint 500 őshonos növény található itt, melyek közül egyes fajokat a kihalás veszélye fenyeget.

Kanári-szigeteki kert több ezer kaktusszal, sárkányfával és pálmafával

A paradicsomi kert alapítójának, a svéd Eric Sventenius-nak - akit itt temettek el - az volt az álma, hogy megóvja az őshonos növényzetet. Ezért alakította ki ezt a kertet, melyet Kanári-szigeteki Kert néven is emlegetnek. Az év minden napján nyitva van, területe pedig a szigetek Kertje, egy 7000 négyzetméteres terület tele fenyőkkel, sárkányfákkal és pálmafákkal. Nem kevésbé érdekes a látogatókat köszöntő egzotikus pálmaligete sem; a kaktusz kert 2000 példányával; a makaronéziai fajok; vagy a mindig ámulatba ejtő babérlombú erdő.

Catering
Parking
Localidad
Las Palmas de Gran Canaria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Ne használjon vakut a fotózáshoz. A vaku használata károsíthatja a művészeti és kulturális értékkel bíró műtárgyakat.
- Használja a szemetest, és lehetőség szerint az előre különválogatott szemetet a megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe dobja. A kiállítótermekben ne étkezzen.
- Ügyeljen arra, hogy a hátizsákjával vagy kézitáskájával ne ütközzön neki semminek, miközben sétál.
- Igyekezzen csendben maradni vagy halkan beszélni, hogy ne zavarja a többi látogatót.
2
11
262
10045