Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt

A Grano La Cilla Múzeum

A Grano La Cilla Múzeum Fuerteventurán
A Grano La Cilla Múzeum Fuerteventurán
A Grano La Cilla Múzeum Fuerteventurán

Fuerteventura mezőgazdaságának történelme

A Museo del Grano (Gabonamúzeum) a Casa de La Cilla házban, a Fuerteventura északi részén található La Oliva településen található. A nagy múlttal rendelkező ódon kőépületet azért restaurálták, hogy helyet kapjon benne a múzeum. Az ide látogatók megismerhetik a sziget mezőgazdaságának történetét, és felfedezhetik, milyen nagy jelentőséggel bírt a gabona Fuerteventura életében. Az izgalmas látogatás alkalmával, mely a földeken végzett munkákról szóló fényképkiállítást is magában foglal, megismerkedhetünk azzal, hogy bizonyos tényezők, mint például a túllegeltetés, hogyan járult hozzá, hogy a szigeten a táj kietlenné vált.

Hogyan termesztik a gabonát?

A Gabonamúzeum nagyszerűen ismerteti, hogyan termesztették a gabonát a múltban. A mezőgazdasági munkákkal kapcsolatos tárgyakkal, eszközök, fényképek és információk illusztrálják Fuerteventura történelmét, mely sok évszázadon át a Kanári-szigetek „gabonaraktára”-ként volt ismert, hiszen földjein termesztették a teljes szigetcsoport népességének gabonaszükségletét ellátó termést. A látogatók részt vehetnek a gabonatermesztéshez kapcsolódó tevékenységekben, megfigyelhetik a mezőgazdasági eszközöket, és meghallgathatják a földeken végzett munkákról szóló magyarázatokat. A múzeumban játékos és oktatási foglalkozásokon is részt lehet venni.

Isla Fuerteventura

A nyitvatartási időkkel, a foglalásokkal, a helyekkel és a kapcsolattartási adatokkal kapcsolatos legújabb információk a hivatalos webhelyen érhetők el.

WEBHELY FELKERESÉSE
sí

sí

DISCOVER