LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

A Grano La Cilla Múzeum

Fuerteventura mezőgazdaságának történelme
A Museo del Grano (Gabonamúzeum) a Casa de La Cilla házban, a Fuerteventura északi részén található La Oliva településen található. A nagy múlttal rendelkező ódon kőépületet azért restaurálták, hogy helyet kapjon benne a múzeum. Az ide látogatók megismerhetik a sziget mezőgazdaságának történetét, és felfedezhetik, milyen nagy jelentőséggel bírt a gabona Fuerteventura életében. Az izgalmas látogatás alkalmával, mely a földeken végzett munkákról szóló fényképkiállítást is magában foglal, megismerkedhetünk azzal, hogy bizonyos tényezők, mint például a túllegeltetés, hogyan járult hozzá, hogy a szigeten a táj kietlenné vált.
Hogyan termesztik a gabonát?
A Gabonamúzeum nagyszerűen ismerteti, hogyan termesztették a gabonát a múltban. A mezőgazdasági munkákkal kapcsolatos tárgyakkal, eszközök, fényképek és információk illusztrálják Fuerteventura történelmét, mely sok évszázadon át a Kanári-szigetek „gabonaraktára”-ként volt ismert, hiszen földjein termesztették a teljes szigetcsoport népességének gabonaszükségletét ellátó termést. A látogatók részt vehetnek a gabonatermesztéshez kapcsolódó tevékenységekben, megfigyelhetik a mezőgazdasági eszközöket, és meghallgathatják a földeken végzett munkákról szóló magyarázatokat. A múzeumban játékos és oktatási foglalkozásokon is részt lehet venni.
Parking
Localidad
La Oliva

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Ne használjon vakut a fotózáshoz. A vaku használata károsíthatja a művészeti és kulturális értékkel bíró műtárgyakat.
- Használja a szemetest, és lehetőség szerint az előre különválogatott szemetet a megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe dobja. A kiállítótermekben ne étkezzen.
- Ügyeljen arra, hogy a hátizsákjával vagy kézitáskájával ne ütközzön neki semminek, miközben sétál.
- Igyekezzen csendben maradni vagy halkan beszélni, hogy ne zavarja a többi látogatót.
4
11
262
10045