Tenerife

El lago de los Cisnes

Korábbi esemény

17 November 2023

Islas

Tenerife

Descripción del evento

"A Nemzetközi Baletttársulat a Hattyúk tavát, a világ egyik legismertebb klasszikus balettjét mutatja be a La Laguna Egyetem Auditóriumában. Első bemutatója 1877. március 4-én volt, a moszkvai Bolsoj Színházban.

Majdnem húsz évvel később, 1895. január 15-én ismét bemutatták a szentpétervári Mariinszkij Színházban. Akkora sikere volt, hogy a mai koreográfusok ma is Hattyúk tava – Szentpétervári Balett néven adják elő ezt a klasszikus balettet.
A Hattyúk tava zenéjét Pjotr ​​Iljics Csajkovszkij, más balettek zeneszerzője szerezte, mint például a Diótörő, a Csipkerózsika, a Rómeó és Júlia és az 1812-es nyitány.
A balett fő cselekménye Siegfried, az Odette hercegnőbe szerelmes herceg körül forog, akire a gonosz varázsló, Von Rothbart varázslatot vetett, hogy nappal hattyúvá, éjjel emberré változtassa. Az átok csak akkor törhető meg, ha a hercegnő rátalál az igaz szerelemre. Siegfried azonban, akinek a következő bálon feleséget kell választania, szintén a bűvész csalásainak áldozata lesz. Olyannyira, hogy sikerül annyira összezavarnia, hogy megígéri lányának, Odile-nak, a Fekete Hattyúnak.""
A Lagunero egyetem balettnek szentelt rendezvényének tizenharmadik kiadása a nagyközönségnek szóló konferenciák, workshopok és szemináriumok széles skáláját foglalja magában, és San Cristóbal de La Lagunában és online lesz 2023. november 30. és december 8. között.
"

Kategória

Categoría del evento

Tánc

Életkor

Ár

Kérjük, ellenőrizze az események/jegyek weboldalát

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Contenido
Logos React