Tenerife

Concierto de FADO de Beatriz Felício

03 November 2023

Islas

Tenerife

Descripción del evento

"„A zene velem született, a családomban senki nem énekel. A fado nem az a fajta zene volt, amit otthon lehetett hallani! Amióta az eszemet tudom, énekelek, de hét éves koromban láttam Amália Rodrigues műsorát az RTP-n, és hallottam először a Fado-t. A szüleim azt mondják, hogy a szoba közepén álltam, és próbáltam énekelni, amit hallottam. Eleinte nem értették az ízlésemet és azt a vágyam, hogy Fado-t énekeljek, de gyorsan elmondtam nekik, hogy fado-énekes szeretnék lenni.”

A Fado-házakban, ahová egy évvel később kezdett járni, az idősebbektől kapott tanítást, és nagy referenciáit választotta: Amália Rodrigues, Fernanda Maria, Teresa Tarouca, Lucília do Carmo, Ana Moura és Carminho. Így tette meg első lépéseit abban, hogy saját stílusává váljon.

Ma több neves Fado-házban énekel: Mesa de Frades, Parreirinha de Alfama, Casa de Linhares – Bacalhau de Mollho, Fado Menor… Feltűnt olyan televíziós műsorokban, mint az „Uma Canção Para Ti” 2011-ben, a „Grande Prix” de Fado” és „The Voice Portugal” 2015-ben, valamint a „Festival da Canção” 2017-ben. 23 évesen a Pszichológia és a Fado a legnagyobb szenvedélyei. Beatriz beosztja idejét tanulmányok, fadoházak és koncertek között.

Egy fiatal hang frissességével énekel, és fél lábbal a hagyományokban egyedi identitást teremt, amely egyedül az övé! Megtestesíti a nagy Fado közeljövőjét, valamint annak hagyományos gyökereit.
"

Kategória

Categoría del evento

Zene

Életkor

Ár

Kérjük, ellenőrizze az események/jegyek weboldalát

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO