Las Tricias

Földművelő település, távol a városi modernizációtól

Az apró, csendes Las Tricias La Palma északnyugati részén fekszik, távol a fejlett, modern városok zajától. Szurdokok között egy hegyoldalban, mandulafák rengetegében bújik meg. Télen a virágzó fák külön szenzációt jelentenek. Las Tricias kényelmes életritmusa megengedi, hogy az ember alaposan szemügyre vegye építészetét, amely a faerkélyes, fekete kőből épített, fehérre meszelt, cseréptetős nemesi házak szépségéről híres. Ez a hamisítatlan La Palma-i stílus.

Kézművesség és régészeti érdekességek La Palmán

A falu jelentős kézműves iparral bír. Szépen felújították a malom hagyományos stílusú épületét, amely múzeummá és kézműves termékek árusítóhelyévé alakult át. Nem maradhat ki a programból a közeli Cuevas de Buracas meglátogatása, ahová régészeti szempontból igen érdekes sziklarajzok és a Kanári-szigetek egyedülálló, mesebeli sárkányfái között vezet a séta.

Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Garafía

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
  • A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
5
10
262
10045