Teror óvárosa

Szűz Mária városa – Virgen del Pino

A Gran Canaria szigetének északi részén fekvő Teror a hét sziget egyik legrégebben lakott települése. A Szűz 1481-es megjelenését követően alapított, majd a XVI. század végén Szűz Mária városának nyilvánított helység gazdag vallásos műemlék-örökséget ápol, melyet a bazilikán kívül több kolostor és nemesi ház alkot. A Calle Real de la Plaza immár öt évszázada a társadalmi-kereskedelmi élet központja.

Vasárnapi séták a cukrászhagyomány és a hírneves kolbász jegyében

Az elhivatott cukrászairól híres Teror városában nagy hagyománya van a jellegzetes a Gran Canaria-i süteményeknek. A cisztercita kolostorban árusítják a népszerű kolbászkrémet, a disznózsíros linzert, a fánkot, a marcipánt és az ánizsos patkót. Az Osorio-birtokon vezetett természetjárást szerveznek. Vasárnaponként a főtéren kirakodóvásár pezsdíti fel a délelőtti hangulatot, amikor is a mezőgazdasági terményeken felül bizsucikkek, továbbá kézműves fa- és textiltermékek cserélnek gazdát.

Historical heritage
Történelmi épületegyüttes
Típus
Óváros
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Teror

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
2
9
262
10045