El Pinar óvárosa

Bűbájos vidéki városka El Hierrón

A szépséges El Pinar tekinthető a sziget déli kapujának. Az El Hierro fővárosától El Pinarba vezető országútra fordulva máris lenyűgöző vidéki táj tárul elénk, apró gyümölcsöskertekkel, füge- és mandulaligetekkel tarkítva. El Pinar hatalmas fenyvesek szélén terül el, alacsonyabban fekvő részeit hajdani lávaömlések szabdalják. Itt még tetten érhető a szigetlakók hagyományos életvitele, amelyet a földművelés, az állattenyésztés és a kézművesség határoz meg.

Kikapcsolódás El Hierro vidéki házaiban

A Tanajara-kilátóból fenséges kilátás nyílik El Pinarra, El Hierro déli lejtőire és a tengeri természetvédelmi területnek nyilvánított, szélvédett öbölre, az úgynevezett Mar de las Calmasra. A kilátótoronyból szemlélődve az embernek kedve támad kószálni a városka két magja, Taibique és Las Casas utcáin, és felvenni a településből áradó nyugalom ritmusát. Az itteni házak közül sokat gondosan felújítottak és falusi szálláshellyé alakítottak, ahol az ember újra rátalálhat belső harmóniájára.

Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
El Pinar

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
7
9
262
10045