Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt

Utazás a
Kanári-szigetekrejúniusban

Átlagos
hőmérséklet
25° C

Napi
12 óra
napsütés
Júniusban szeretnél a Kanári-szigetekre utazni? Bemutatunk néhány ötletet a nyár érkezésének megünneplésére. Lélegzetelálló természeti környezetben kirándulva fedezd fel a szigetek őshonos fajait. Sétálj a kis falvak utcácskáin, ahol kézzel szőtt szőnyegeket láthatsz, és ünnepeld meg az év legrövidebb éjszakáját. Tőled függ minden.

Júniusi
ajánlatunk...

1
Szentivánéj
ünnepe

Éld át ezt a varázslatos éjszakát, amikor az emberek a nyári napfordulót ünneplik. Az ünnep során máglyákat gyújtanak a tengerparton és a falvak lakosai kivonulnak a szabad ég alá, hogy megnézzék a tűzijátékot. A hagyomány szerint a tűz körül kell ünnepelni, és el kell égetni minden régi rossz dolgot, hogy így lehetővé váljon a megtisztulás. Ha Gran Canaria szigetén vagy, itt ünneplik Las Palmas városa alapításának napját. Az ünneplésből nem fogsz kimaradni, az biztos!

Las Palmas de Gran Canaria
Vakáció mindenki számára

2
Corpus Christi
szőnyegek

Ezen a napon óriási ünnepséget szerveznek a Kanári-szigeteken. Corpus Christi csütörtökén a különböző városkák utcáira kézzel szőtt szőnyegeket terítenek le. Hagyományosan a körmenet az utcákon halad, át a szőnyegeken. Ezeket a szőnyegeket virágokkal, növényekkel, homokkal és sóval szórják fel. Tenerifén La Orotava az a hely, amely különleges szerepet tölt be az ünnepségben, mivel itt található a városháza terét elfoglaló legnagyobb szőnyeg, melyet egyenesen a teidei Nemzeti Parkból hozott vulkáni homok minden színével díszítettek. Ha júniusban látogatsz a Kanári-szigetekre, ezt a napot ne hagyd ki.

Villa de la Orotava
Népszerű ünnepek

3
A tajinaste
teljes pompájában

A nyár indulása előtt a természeti látványosságok egyik legmeglepőbb jelensége is kezdetét veszi a szigetcsoporton. A tajinaste, a kígyószisz nemzetségébe tartozók egyik őshonos faja virágba borul. Ez a természeti csoda elbűvöl látványával, törékenységével, tünékenységével és varázslatosságával. Az ág nélküli bokrok, amelyek akár két méter magasra is megnőhetnek, vörösre festik a tiedei Nemzeti Parkot. A többi szigeten a tajinaste különböző árnyalatai nyílnak, a kéktől a fehérig, ami az összes érzéket elbűvöli. Egész biztosan főszereplő lesz a fényképeiden!

Tiedei Nemzeti Park
La Caldera de Taburiente
Kirándulóhelyek

fényképezőgép
túrabakancs