Gyakori kérdések és Fontos hivatkozások

Keményen dolgoztunk azon, hogy a lehető legkiválóbb biztonsági, higiéniai és minőségi feltételek mellett látogathasson meg minket. Ha úgy tervezi, hogy hamarosan ellátogat hozzánk, itt megtalál minden fontos információt.

1. Kötelező a szájmaszk viselése a Kanári-szigeteken?

Contenido

Spanyolország többi részéhez hasonlóan a szigetcsoporton sem kötelező a maszkok használata. Mindenki a saját felelősségére eldöntheti, hogy tanácsos-e használni.

2. A Kanári-szigetek elhagyásakor is kötelező tesztet csináltatni?

Contenido

Nem, de az előfordulhat, hogy a származási országa kéri. Javasoljuk, hogy tájékozódjon a származási ország követelményeiről és ajánlásairól.

3. Elutazás előtt csináltathatok tesztet a szigeten?

Contenido

Természetesen. A Kanári-szigetek első osztályú egészségügyi létesítményekkel rendelkezik. Az elfogadott diagnosztikai tesztet végző legközelebbi helyszínről a szálláshelyen kérhet tájékoztatást.

 

4. Milyen biztonsági intézkedésekre számítsak a repülőtéren és/vagy a repülőgépen?

Contenido

A repülőtéren vagy a repülés során már nem kötelező a maszk használata.
Hacsak lehetséges, azt javasoljuk, hogy online csekkoljon be, hogy elkerülje a szükségtelen eljárásokat a repülőtéren.

5. Szabadon lehet-e mozogni a szigetek között?

Contenido

Természetesen, a Kanári-szigetekre való utazásnak az az egyik nagy előnye, hogy több szigetet ismerhet meg ugyanazon látogatás során. A szigetek nagyon különböznek egymástól, ami sokkal gazdagabbá és érdekesebbé teszi az utazást.

A szigetek közötti kirándulások teljes mértékben helyreálltak, napi összeköttetésekkel, amelyek lehetővé teszik az eljutást bármelyik szigetről bármelyik szigetre repülővel vagy hajóval. A szigetek között a Binter és a Canaryfly légitársaságokkal, vagy a Fred OlsenArmasBiosfera Express és Líneas Romero hajózási társaságokkal utazhat.

6. Mit tegyek, ha a Kanári-szigeteken tartózkodásom során tünetek jelentkeznek nálam?

Contenido

Ha láz, köhögés, légszomj vagy általános rossz közérzet tünetei jelentkeznek Önnél, akkor szigetelje el magát szállásán, és hívja a 900 112 061-es számot, ahol útmutatást kap, és a megfelelő egészségügyi központba irányítják. +34 922 842 279 és +34 928 846 579 nemzetközi telefonhívások.

Akkor is javasolt telefonálni, ha Ön veszélyeztetett (immunszupprimált, terhes vagy 60 év feletti)

Ne feledje, hogy a szigetek minden egészségügyi központjában maszkot kell viselnie és kerülnie kell a felületek kézzel történő megérintését.

Contenido
  • Az Európai Unió létrehozott egy weboldalt és egy mobilalkalmazást, melyek segítségével tájékozódhat, hogy mely tagállamokba lehet utazni, milyen feltételek érvényesek az egyes országokban, illetve egyéb adatok találhatók, melyek megválaszolják a turisták kérdéseit. Az egyes országokban érvényben lévő szabályokról a „Re-open EU” menüpontban kaphat tájékoztatást.

Re-open EU

  • A Kanári-szigetek hivatalos hírlevele. A Kanári-szigeteken az új normalitásra való áttérésre vonatkozó megelőző intézkedéseket elrendelő határozat.

A Kanári-szigetek hivatalos hírlevele

  • A legfrissebb információk a koronavírusról (COVID-19) Spanyolországban

a spanyol kormány Egészségügyi Minisztériuma

  • Egészségügyi Világszervezet

https://www.who.int/home

  • Friss információk a kanári-szigeteki járványhelyzetről

https://www.gobiernodecanarias.org/principal/coronavirus/semaforo/

  • AENA (AEROPUERTOS ESPAÑOLES) INFO COVID-19

http://aena.es/en/informationcovid19coronavirusairportsandflights.html