LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

Tijarafe - Porís de Candelaria

Descubriendo la abrupta costa de Tijarafe
Se trata de un sendero circular que discurre por la abrupta costa de Tijarafe para acabar en el Porís de Candelaria, uno de los rincones más genuinos de la isla. Es una ruta engañosa, ya que puede parecer corta y fácil, pero hay que tener en cuenta el gran desnivel que salva. Durante el recorrido, se pasa por lugares como el Topo de Capote, Lomo del Viudo, Las Lajitas, el Descansadero de la Higuera de Las Barqueras o las Cuevas de Los Barqueros hasta llegar a Punta de las Salemas, descendiendo hasta al Proís de Candelaria con su bahía y sus cuevas.
Length
10 kilómetros
Localidad
Tijarafe

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Ne járjon tiltott területeken, és tartsa tiszteletben az ösvényeken elhelyezett táblákat. Ha letér a kijelölt kirándulóútról, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Biztonságosabb, ha háziállatát pórázon tartja.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
5
54784
10 13
262
10045