Malpaís de Güímar

Tenerife vulkanikus tája, mely egy másik bolygót idéz

A Tenerife keleti részén elterülő Malpaís de Güímar Különleges Természetvédelmi Terület az egyike azon tájaknak, amelyek egy sci-fi film hangulatát keltik. A szinte teljesen sivatagos terep egyesíti a megszilárdult láva fekete, és a homok vörös színét, így az ide látogató rögtön egy másik bolygón érzi magát. Különösen érdekesek azok a helyek, ahol a Montaña Grande-vulkán repedéseiben fel-feltűnnek az izzó láva nyomai.

Túra a lávafolyam és a tenger mentén Güímarban

A tengerhez ily közeli vulkanikus táj kopársága ellenére Malpaís de Güímar megőrizte a Kanári-szigetek ezen területein sajátságos vegetációját, és a lávarepedések között tabaiba vagy takácsmácsonya nő. A tájat közelről megismerhetjük egy túraútvonalon keresztülhaladva, mely nem mellékesen ideális azok számára, akiknek a sportolás e típusa javasolt, vagy akik a legkisebbekkel szeretnének kirándulni.

Flora interest
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Güímar

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • Ne járjon tiltott területeken, és tartsa tiszteletben az ösvényeken elhelyezett táblákat. Ha letér a kijelölt kirándulóútról, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
  • Ne gyújtson tüzet az arra engedélyezett területeken kívül, és a nyári hónapokban különös körültekintéssel járjon el.
  • Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
1
10
262
10045