Infierno-szoros

Lehengerlően szépséges természeti tájak

Az Infierno-szoros (Pokol-szoros) nevét meredek sziklafalairól kapta, természetvédelmi terület, amely Adje település területén fekszik, Tenerife délnyugati részén. A zóna többi szorosával és sziklájával együttesen alkotják az Infierno-szoros természetvédelmi rezervátumát, ezt a lehengerlően szépséges természeti tájat, ahol nagy a fajgazdagság és amely számos helyi fajnak szolgál élőhelyül. A madarak között is kiemelkedik a héja, a holló, a vércse vagy az ún. mediterrán vészmadár. Ez a természetvédelmi terület, mely emellett jelentős régészeti értékkel is rendelkezik, rengeteg érdekes vésett köveket magában rejtő barlangnak is otthont ad.

Belépés a szorosba, a túra útvonalának bejárása

Jelenleg a környezet megőrzésének és az e csodálatos helyen élő fajok fejlődése megváltoztatásának elkerülése céljából az Infierno-szoros bejárását napi 300 személyre korlátozták, ezért szükséges előzetesen foglalást kérni. Ezen a csodálatos természeti területen az ide látogató elragadó tájakat láthat a háromórás túrán, amely egy 200 méteres magasságból leomló, lenyűgöző vízesésben csúcsosodik ki, felejthetetlen élménnyel jutalmazva a túrázót. A vízeséshez érdemes megfelelő lábbeliben ellátogatni olyan napokon, amikor nem olyan nagy a hőség.

Flora interest
Parking
Trekking routes
Public transport
Wildlife interest
Localidad
Adeje

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Ne járjon tiltott területeken, és tartsa tiszteletben az ösvényeken elhelyezett táblákat. Ha letér a kijelölt kirándulóútról, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ne gyújtson tüzet az arra engedélyezett területeken kívül, és a nyári hónapokban különös körültekintéssel járjon el.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
1
10
262
10045