Charco de los Clicos

Tó Lanzarote egyik vulkánjának kráterében

Lanzarota nyugati partján, Yaizához közel kontrasztos tájban gyönyörködhetünk. Itt található az Atlanti-óceánban elmerült régi vulkán, mely a Charco de los Clicos nevű tavat és egyben Természetvédelmi Emléket rejti. A tó a mélyében megtelepedett algák okozta zöld színével elüt az alig 100 méterre fekvő El Golfo part fekete homokjától valamint az ég és a tenger kékjétől.

Egy élvezetes vulkanikus táj a tenger partján

A látnivalók még lenyűgözőbb elénk tárulkozásához a legjobb, ha elsőként az El Golfo-kilátóhoz látogatunk el a nap utolsó óráiban, amikor a tájon csend és nyugalom honol. Az út során, mely a parkolóból és a kilátóból a partig vezet, élő egyenesben megcsodálhatjuk a Charco de los Clicos egyedülálló vulkanikus táját és a tengerparti naplementét.

Magasság
5 m
Trekking routes
Localidad
Yaiza

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Ne járjon tiltott területeken, és tartsa tiszteletben az ösvényeken elhelyezett táblákat. Ha letér a kijelölt kirándulóútról, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ne gyújtson tüzet az arra engedélyezett területeken kívül, és a nyári hónapokban különös körültekintéssel járjon el.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
3
10
262
10045