Las Angustias szoros

Túrázásra ideális csodálatos természeti táj

A Las Angustias szoros természetvédelmi területe La Palma négy települését fogja át: El Paso, Tijarafe, Los Llanos de Aridane és Tazacorte. Ez a hihetetlen környezeti adottságokkal rendelkező természeti terület határos a La Caldera de Taburiente Nemzeti Parkkal. A szakadék a Dos Aguasként ismert zónában kezdődik, ahol a Caldera állandó patakjai folynak egybe, rendkívüli és egyedi szépségével ideális környezet a túrázásra. A túr folyamán a látogatók felfedezhetik a Las Angustias Santuario de Nuestra Señora kápolnát, amelyet a sziget lakosai nagy tisztelettel öveznek.

Fedezze fel a Színes vízesések szépségét

Las Angustias szakadék mindenkit elbűvöl, aki csak ellátogat ide. Meredek vidékei a Kanári-szigetek egyik legjobb terepévé teszik az extrém sportok gyakorlására, emellett túrázásra is tökéletes vidék. Ezt a rendkívüli természeti területet növénnyel benőtt, lenyűgöző meredek falak szegélyezik, emellett a kanári fenyvesek, e helyi fenyőféle lombos erdői nyújtanak szépséges látványt. A szorosba való behatolás meghálálja magát: rátalálhatunk a híres Cascada de Colores színes vízesésre. Ajánlatos vizet és ennivalót vinni magunkkal a túrára, valamint megfelelő lábbelit.

Flora interest
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
El Paso, Tijarafe, Los Llanos de Aridane, Tazacorte.

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Ne járjon tiltott területeken, és tartsa tiszteletben az ösvényeken elhelyezett táblákat. Ha letér a kijelölt kirándulóútról, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ne gyújtson tüzet az arra engedélyezett területeken kívül, és a nyári hónapokban különös körültekintéssel járjon el.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
5
10
262
10045