LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

Cumbre Vieja Természeti Park

Hatalmas régészeti értéket rejtő lenyűgöző táj
A Cumbre Vieja Természeti Park La Palma közepétől a sziget déli részéig terjed. Itt az őskoriaktól a legutolsóként kitört 1971-es Teneguía vulkánig megfigyelhetjük a vulkánokat. A Cumbre Vieja Természeti Park néhány vulkánja különböző növényi fajoknak és védett állatoknak szolgálnak lakhelyéül. A fenyvesek, melyek a park legnagyobb részét benőtték, ellensúlyozzák a föld sötét színét, lenyűgöző látványt nyújtva.
Gyalogosan La Palma vulkánjai között
A La Palma-i vulkáni tevékenységeket és a Cumbre Vieja Természeti Parkot legjobban úgy ismerhetjük meg, ha gyalogosan végigmegyünk a parkot északról délre átszelő túraúton. Ez a "Vulkánok útja", mely az összes vulkanikus kúpot bejárja. Ezenkívül erről az útról - ahol autók nem járhatnak - La Palma és a legközelebbi szigetek egyedülálló látványát csodálhatjuk meg.
Perfoming center
Trekking routes
Recreation areas
Localidad
Breña alta, Breña baja, Mazo, El Paso, Fuencaliente

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Ne járjon tiltott területeken, és tartsa tiszteletben az ösvényeken elhelyezett táblákat. Ha letér a kijelölt kirándulóútról, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ne gyújtson tüzet az arra engedélyezett területeken kívül, és a nyári hónapokban különös körültekintéssel járjon el.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
5
10
262
10045