A Los Tilos erdő

La Palma őserdeje

A Los Tilos erdő szerelem első látásra, ahol a biológiai sokféleséggel és sűrű zöld növényzettel találkozhatunk. Egy ártalmatlan és békés dzsungel, ahol moha, csend és a friss talajnövényzet illata fogad bennünket. A Los Tilos (vagy hivatalos nevén Los Tiles) egyike a világ néhány babérerdeinek, mely megmaradt a bolygón több millió évvel ezelőtt élő, sűrű, lomblevelű fák buja őserdei közül. Ennek okán az Unesco 2002-ben Bioszféra-rezervátummá nyilvánította ki, amely napjainkban védelmet biztosít az egész La Palma-sziget számára.

Túra a Los Tilos erdőben

A nevezetes La Palma-i babérerdő a sziget északkeleti részén található, 24 kilométerre Santa Cruz városához vezető országúttól és csupán 4 kilométerre a Los Sauces központjától. Az országút a Los Tiles erdő látogatói számára felállított központhoz közel ér véget, ahol videóvetítéseket és kávézót is találunk. A rezervátumba két kitűnő, túravezető nélkül is megtehető út közül választhatunk: az egyik 2,5 kilométeren keresztül körbejárja z erdő szívét, a másik a frissítő vizű Marcos és Cordero forrásokig emelkedik, mintegy ezer méteres magasságba.

Magasság
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Perfoming center
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
San Andrés y Sauces

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Ne járjon tiltott területeken, és tartsa tiszteletben az ösvényeken elhelyezett táblákat. Ha letér a kijelölt kirándulóútról, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ne gyújtson tüzet az arra engedélyezett területeken kívül, és a nyári hónapokban különös körültekintéssel járjon el.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
5
10
262
10045