Presa de Las Niñas

Egész napos kikapcsolódás Gran Canaria mesterséges tavánál

Aki egy egész napos kikapcsolódásra vágyik a természetben, mindezt megtalálja a Presa de Las Niñas víztározónál, tökéletes helyszínként Gran Canaria belsejében. Ez a kanári fenyőkkel övezett mesterséges tó kanári tágas pihenőhelyként szolgál: egyéb más szolgáltatások mellett asztalok, tűzhelyek, fürdők és parkoló áll rendelkezésünkre. Egyik területén sátrat is verhetünk. Több kirándulóösvény is áthalad itt és számos módon kiélvezhetjük a Presa de Las Niñas és környékének szépségét.

Egy tragikus legenda főszereplője

A Presa de Las Niñas helyszínét rejtélyes legendák lengik körül: egyik fenyője több mint 400 éves és egyben főszereplője is annak a tragikus történetnek, mely szerint egy ifjú lány tűzhalálát lelte törzsénél. Érdekesség, hogy ez a fenyő, mely körvonalaival kiválik a Presa de Las Niñas szépséges tájából, eddigi története során több tűzvészt is túlélt.

Magasság
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Tejeda

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Ne járjon tiltott területeken, és tartsa tiszteletben az ösvényeken elhelyezett táblákat. Ha letér a kijelölt kirándulóútról, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ne gyújtson tüzet az arra engedélyezett területeken kívül, és a nyári hónapokban különös körültekintéssel járjon el.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
2
10
262
10045