A Barranco de Guayadeque Természeti Emlék

Barlangházak Gran Canaria egyik lenyűgöző szurdokában

Guayadeque a természet és a Gran Canaria folklórjának egyik rejtett gyöngyszeme. Ez a 15 kilométer hosszú, kiterjedt szurdok a sziget délkeleti részén zord tájával, kígyózó folyamú őshonos növényzettel borított meredek lejtőivel elkápráztatja a látogatókat. Az álombéli táj hangulatát felerősítik a szurdok híres barlangházai, melyek természetes barlangokban kialakított magánházak, vidéki turistaházak és éttermek.

Egynapos kirándulás Maspalomas közelében

Ez a festői völgy tökéletes a turistaközpontoktól - úgy mint Maspalomas - induló egynapos kirándulásokhoz, ahonnét 30 perces autóútra van. A szurdok bejáratánál a Guayadeque látogatóközpont található, ahol megismerhetjük a mély völgyet lakó kanári-szigeteki őslakosok szokásait. Az ide vezető autóút egy remetelakig és számos helyi ételt kínáló, sziklában kifaragott éttermekig emelkedik. Az autóút végétől egy hét kilométeres gyalogösvény indul a Los Marteles vulkkáni kráterig.

Magasság
279 m
Flora interest
Catering
Perfoming center
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Ingenio y Agüimes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Ne járjon tiltott területeken, és tartsa tiszteletben az ösvényeken elhelyezett táblákat. Ha letér a kijelölt kirándulóútról, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ne gyújtson tüzet az arra engedélyezett területeken kívül, és a nyári hónapokban különös körültekintéssel járjon el.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
2
10
262
10045