LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

Montaña Sagrada de Tindaya

Fuerteventura mágikus és szent hegye
A Tindaya-hegy Fuerteventura északnyugati részén található, La Oliva település közelében. Fuerteventura ősi bennszülöttei a Tindaya hegyet szentként tisztelték, és mágikus képességeket tulajdonítottak neki, melyet a benne talált több mint 300 láb alakú metszet is alátámaszt, óriási régészeti értékként. Ez a 400 méter magas magányos hegy, melyet az idő faragott, kiemelkedik a Fuerteventurára jellemző lapos és kopár tájból.
Gyalogösvények és misztikus tájak a Tindayán
A Tindaya délnyugati gerincén egy kis ösvényre lelünk, melynek köszönhetően közelebbről is megismerhetjük a hegy szépségét és színeit valamint e szent helyet körülvevő nyugodt és rejtélyes tájat. A hegy lábainál, a hegytől délre egy kis falucskát találunk, ahol néhány üzlet és étterem kényelmesebbé varázsolja e mágikus helyhez tett látogatásunkat.
Trekking routes
Localidad
La Oliva

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Ne járjon tiltott területeken, és tartsa tiszteletben az ösvényeken elhelyezett táblákat. Ha letér a kijelölt kirándulóútról, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ne gyújtson tüzet az arra engedélyezett területeken kívül, és a nyári hónapokban különös körültekintéssel járjon el.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
4
10
262
10045