LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

Islote de Lobos

Hajóval eljutva az oroszlánfókák szigetére
Az Islote de Lobos-szigetére megtett egész napos kirándulás a nyugalom záloga, ahol kristálytiszta vizet és gyönyörű szépségű vulkanikus tájjal találkozunk. Ez a kis szigetecske az oroszlánfókákról kapta a nevét, melyek még nem is olyan régen partjain éltek. A part alig 4,5 négyzetkilométer, 127 méterre a tengerszint felett...egyetlen autóút nélkül. 15 perc hajóútra található Fuerteventura északi csücskétől. Óriási természeti értékének köszönhetően Természeti Parkká nyilvánították.
Búvárkodás és túrázás az oroszlánfókák szigetén
To get to this island of volcanic rock and white sand you have to take a small ferry from the port of Corralejo, in Fuerteventura. From the boat you can see the incredible clarity of the turquoise waters, perfect for snorkelling, and you can easily imagine the quality of the fresh fish they serve in the small village of Puertito de Lobos. There are a number of walks and trails to choose from, which allow you visit the perfect volcanic cone of La Montaña crater, the secluded La Calera beach or the emblematic Lobos lighthouse.
Magasság
25 m
Flora interest
Catering
Parking
Trekking routes
Recreation areas
Wildlife interest
Localidad
Islote de Lobos

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Ne járjon tiltott területeken, és tartsa tiszteletben az ösvényeken elhelyezett táblákat. Ha letér a kijelölt kirándulóútról, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ne gyújtson tüzet az arra engedélyezett területeken kívül, és a nyári hónapokban különös körültekintéssel járjon el.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
4
10
262
10045